Monica Macovei: USL vrea sa elibereze coruptii din inchisoare

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:55
2377 citiri
Monica Macovei: USL vrea sa elibereze coruptii din inchisoare
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca tacerea USL fata se proiectul de lege privind gratierea colectiva a pedepselor de pana la sase ani poate fi interpretata ca o aprobare tacita, urmarind astfel eliberarea politicienilor corupti din inchisoare.

"Catre ce directie indreapta tara USL? Catre imunitatea politicienilor pentru coruptie? Catre expulzarea din Uniunea Europeana?

Liderii USL au datoria si responsabilitatea sa clarifice public pozitia Aliantei pe care o conduc fata de acest proiect legislativ. Tacerea acestora nu poate fi interpretata decat ca o aprobare tacita a acestui proiect de lege care doreste gratierea si amnistierea coruptilor care s-au infruptat din banii poporului.

Nu este suficienta o declaratie la televizor, ci trebuie sa actioneze pentru retragerea proiectului", scrie Monica Macovei pe blog.

Ce politicieni ar beneficia de gratierea in masa

Europarlamentarul PDL atrage atentia ca faptele de coruptie sunt infractiuni grave si trebuie pedepsite exemplar.

"Prin sustinerea tacita a acestui proiect de lege, USL arata inca odata ca nu poate sa accepte ca politicienii nu sunt deasupra legii si ca acestia trebuie sa raspunda pentru faptele lor la fel ca oricare alta persoana.

USL da astfel trei palme: prima, tuturor judecatorilor, procurorilor si politistilor care au muncit ca sa dovedeasca faptele de coruptie; a doua, banului public, pentru ca fiecare ancheta si proces costa; iar a treia, fiecarui roman care s-a saturat de corupti si vrea sa ii vada pedepsiti ca pe ceilalti infractori", acuza Macovei.

Detinutii pedepsiti cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv ar putea fi gratiati

Pedepsele cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, ar putea fi gratiate in intregime, in timp ce infractiunile pedepsite cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Camera.

Ponta, despre proiectul privind gratierea: Madalin Voicu e un personaj simpatic

Aceste prevederi sunt cuprinse in proiectul de lege intitulat "Lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse", initiat de catre deputatul PSD Madalin Voicu si de catre presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Paun.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Monica Macovei proiect gratiere, #Monica Macovei USL corupti, #Monica Macovei gratiere Madalin Voicu , #PDL