Ambasadorul rus ii face "badarani" pe jurnalistii romani: Se cer sanctiuni pentru "omul lui Putin"

Duminica, 29 Martie 2015, ora 13:11
7318 citiri
Ambasadorul rus ii face "badarani" pe jurnalistii romani: Se cer sanctiuni pentru "omul lui Putin"
Foto: Nasul TV (Arhiva)

Monica Macovei critica lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis si premierului Victor Ponta, dupa ce ambasadorul rus la Bucuresti a insultat doi jurnalisti romani, numindu-i "badarani".

"Ambasadorul Rusiei insulta romanii chiar din Bucuresti, lipsa de reactie a presedintelui, premierului si a ministrului de Externe este inacceptabila. Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, si cer o reactie publica imediata, transanta si categorica a autoritatilor de la Bucuresti", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Atitudinea condamnabila la care se refera europarlamentarul vizeaza faptul ca ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malginov, a criticat in termeni duri articolul "Ispita fascista a tovarasului Putin", semnat de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, care a aparut pe Contributors.ro, iar apoi a fost preluat de Romania libera.

Oleg Malginov a declarat, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ambasadei Rusiei, ca "nu este deloc necesar ca pe paginile publicatiilor centrale sa se dea cuvantul la orice badaran" si ca "republicarea despre care este vorba sa ramana pe constiinta echipei editoriale".

Rusia critica Romania, extinderea NATO si inarmarea Ucrainei

Asadar, Monica Macovei subliniaza ca "agresivitatea verbala a ambasadorului Oleg Malginov a depasit cu mult limitele diplomatiei si nu trebuie sa ramana nesanctionata public".

"Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul de Externe Bogdan Aurescu tac inacceptabil in timp ce cetatenii romani sunt insultati si intimidati de reprezentantul lui Vladimir Putin la Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis tace si el, la fel de inaccpetabil, in timp ce romanii pe care ii reprezinta indura umilinte din partea ambasadorului Rusiei", a notat Monica Macovei.

Europarlamentarul observa ca "oamenii lui Putin devin tot mai agresivi" si arata ca Oleg Malginov trebuie sa fie rechemat la Moscova.

"Presedintele Iohannis, prim-ministrul Ponta si ministrul Aurescu au obligatia sa raspunda. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie sa i se spuna, fara nicio ambiguitate, ca au trecut vremurile cand Rusia dicta la Bucuresti. Oleg Malginov trebuie sa fie rechemat la Moscova si sa fie inlocuit de un 'ambasador' care sa ne respecte", a conchis Macovei.

D.T.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#ambasador rus jignit jurnalisti, #ambasador rus Macovei , #stiri Monica Macovei