Rasmussen: Nimeni nu are monopolul luptei impotriva coruptiei

Vineri, 29 Mai 2009, ora 21:38
842 citiri
Rasmussen: Nimeni nu are monopolul luptei impotriva coruptiei

Poul Nyrup Rasmussen, liderul socialistilor europeni, a evitat vineri un raspuns transant la intrebarea daca o considera pe Monica Macovei indezirabila in Parlamentul European, spunand doar ca "nimeni nu are monopolul luptei impotriva coruptiei".

"Cred ca atunci cand se vorbeste de coruptie trebuie sa fii precis si cu grija. Nimeni nu are monopolul luptei impotriva coruptiei si trebuie sa fii foarte precaut cand zici ca toti ceilalti n-au dreptate si gresesc. stiu ca multi altii lupta impotriva coruptiei la fel de puternic ca persoana pe care ati mentionat-o (n.r. - Monica Macovei).

Va rog sa ganditi pozitiv (...). stiu ca toti cei de aici lupta impotriva coruptiei si in cazul mentionat sunt chestiuni care au fost uitate. Sfatul meu este sa spui ceea ce faci si sa faci ceea ce spui", a declarat presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), Poul Nyrup Rasmussen.

Acesta a fost intrebat la Timisoara daca el considera ca Monica Macovei este indezirabila in PE, fiind inclusa intr-o lista intocmita de PES cu "cele mai proaste candidaturi" pentru Parlamentul European.

"Un critic perpetuu al ritmului reformei in justitie din Romania dupa ce a fost detronata din pozitia de ministru al justitiei, doamna Macovei este o persoana controversata. Ea foloseste evenimentele externe ca o oportunitate de a-si critica tara si de a califica drept corupti politicienii opozanti", argumenteaza socialistii europeni motivele pentru care fostul ministru al justitiei a fost inclusa in acest top.

De altfel, corespondentul The Economist la Bruxelles scrie vineri ca fragmentul referitor la Monica Macovei din topul celor mai proaste 12 candidaturi la Parlamentul European suna ca si cum ar fi fost dictat de PSD si nu isi explica de ce PES a permis publicarea acestuia pe site-ul sau.

Dupa ce a fost inlaturata din functia de ministru al justitiei, Partidul Laburist din Marea Britanie - membru PES, remarca jurnalistul intre paranteze - a platit-o pe Monica Macovei din banii contribuabililor britanici pentru a consilia Macedonia in combaterea coruptiei, atat de mult o aprecia.

Acum insa, Macovei este pusa in aceeasi oala cu negationisti si altii care emit "opinii inspaimantoare", scrie jurnalistul britanic.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Poul Nyrup Rasmussen, #Monica Macovei lista, #monopol lupta coruptie , #stiri Monica Macovei