In copilul tau motaie un mic Mozart?

Joi, 11 Iunie 2009, ora 13:33
1332 citiri
In copilul tau motaie un mic Mozart?

Oricarui copil trebuie sa i se dea sansa de a-si testa abilitatile muzicale. Cine poate sti daca nu cumva el va ajunge unul dintre cei mai mari compozitori sau virtuozi ai lumii?

Mai mult, studiile arata ca un copil care invata de mic sa cante la un instrument va fi mai tarziu mai istet, mai generos, mai responsabil si mai increzator in fortele proprii.

Asa ca, dragi parinti, ajutati-va copilul sa isi descopere calitatile interpretative apropiindu-l cat se poate de mult de satisfactiile pe care muzica le poate oferi. Invatati-l sa asculte muzica buna, sa simta ritmul, armonia, sa isi exprime sentimentele cantand.

Si cum nu toata lumea are voce, o alternativa este sa il incurajati sa cante la un instrument muzical. Aici e aici, cum il alegem? Ne ajuta wikihow.com.

In primul rand, obisnuiti-l cu muzica de mic. Mergeti cu el la concerte, puneti-l sa asculte acasa toate genurile muzicale si fiti atent ce bucati ii plac cel mai mult. Este vorba de Paganini, de Santana sau de Ray Charles?

Un copil trebuie sa guste din toate genurile muzicale daca vrem sa nu rateze sansa de a deveni un mare artist, iar marii instrumentisti il pot ajuta sa isi descopere vocatia.

Copiii sunt foarte curiosi si deschisi la nou. Vorbiti-i copilului dumneavoastra despre bucuria de a face muzica, despre diferentele dintre instrumentele muzicale si prezentati-i-le pe cele mai populare, cum ar fi pianul, vioara sau chitara.

Lasati-l sa experimenteze si observati de care se simte mai atras. Exista locuri de unde puteti inchiria instrumente muzicale, nu va aruncati sa cumparati unul inainte de a fi convinsi ca va fi necesar.

Incurajati-l sa ia cateva lectii de muzica. Nu il fortati pentru ca altfel se va opune. Laudati-l la cel mai mic succes. Faceti-l sa simta ca progreseaza si ca nu e asa de greu cum pare. Daca nu se acomodeaza si isi doreste sa incerce un alt intrument, lasati-l sa o faca. Poate alege flautul, clarinetul, violoncelul sau saxofonul, cine poate sti?

Ideal ar fi sa descoperiti in apropiere o orchestra in care s-ar putea integra mai usor. Fie la scoala, fie la Palatul Copiilor sau intr-un alt ansamblu muzical. Tot acolo ar putea testa mai multe instrumente diferite si va cunoaste satisfactia de a interpreta compozitii muzicale mai complexe alaturi de alti copii.

Poate ca va fi de ajuns pentru a-l convinge ca muzica este un dar divin de care trebuie sa profite la maximum iar dumneavoastra, intr-o buna zi, veti aplauda cu lacrimi in ochi performantele lui pe scena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#copii instrumente muzicale, #copii muzica , #muzica