Mozart lupta cu criminalii in Noua Zeelanda

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:17
1871 citiri
Mozart lupta cu criminalii in Noua Zeelanda
Foto: LatinHogwarts

Muzica lui Mozart este folosita de autoritatile dintr-un oras din Noua Zeelanda pentru a reduce criminalitatea.

Mai precis, muzica lui Mozart rasuna din difuzoarele amplasate in mall, pentru a reduce criminalitatea. Mai-marii orasului spun ca rata de incidente violente a scazut drastic de cand a fost implementata aceasta strategie, informeaza Orange News.

Numarul de incidente anti-sociale dintr-un centrul comercial, spre exemplu, a scazut de la 77 pe saptamana la doar doua pe saptamana, fata de anul trecut. In plus, a scazut si numarul de incidente legate de consumul de alcool si de droguri.

Operele compozitorului clasic sunt folosite in multe parti ale lumii, oamenii considerand ca au capacitatea de a rezolva multe probleme sau ca aduc beneficii.

Multi parinti pun bebelusilor sa asculte muzica de Mozart, crezand ca acestia pot castiga mai repede in greutate sau ca ar deveni cumva mai inteligenti daca asculta astfel de muzica, iar intr-o scoala din Croatia se difuzeaza operele lui Mozart pentru a "cuminti" elevii.

Nemtii pun microbii sa asculte Mozart

Muzica lui Mozart ajuta bebelusii nascuti prematur sa ia in greutate

Ramane insa de vazut care ar fi efectul operelor lui Mozart in Noua Zeelanda asupra criminalitatii, in conditiile in care aceasta tara a iesit pe locul trei in topul privind dezvoltarea umana realizat de ONU anul acesta, avand o rata a criminalitatii redusa fata de alte tari si un nivel de trai bun al cetatenilor.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Mozart criminalitate, #Mozart Noua Zeelanda , #muzica