Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 13:56
2750 citiri
Isarescu: BNR este in "alerta maxima"

Isarescu: BNR este in "alerta maxima" pentru contracararea efectelor crizei financiare mondiale

Romania poate fi afectata oricand, in mod indirect, de efectele crize financiare de la nivel mondial, motiv pentru care institutia pe care o conduce se afla in "alerta maxima", aceasta este noua abordare a guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, referitaore la modul in care s-ar putea rasfrange criza de lichiditati in Romania.

Intrebat care va fi impactul crizei asupra aderarii la zona euro, Isarescu a replicat ca "e chiar prematur sa ne dam seama de toate detaliile crizei financiare si de impactul asupra Romaniei pana in anul 2014".

"Potentialul crizei este foarte mare si s-ar putea ca o buna parte din elementele care dau configuratia sistemului mondial in prezent sa se schimbe pana atunci. Nu sunt prezicator, dar e posibil ca, indirect, sa apara oricand efecte. Suntem, de aceea, intr-o alerta maxima, noi la Banca Nationala, pentru a atenua aceste efecte negative", a precizat Mugur Isarescu, citat de NewsIn.

In opinia guvernatorului BNR, unda de soc nu va atinge si Romania in mod direct, pentru ca "nu suntem primitivi si pentru ca bancile romanesti s-au ferit de aceste produse toxice". Cu toate acestea, guvernatorul a recunoscut totusi ca BNR este in stare de alerta, iar "daca e vorba numai de zvonuri, va lua masuri de calmare a publicului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#Mugur Isarescu, #BNR, #criza financiara, #efecte indicere, #alerta, #convergenta euro, #riscuri , #criza