Isarescu: Mediatizarea excesiva a crizei influenteaza evolutia ei

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 19:21
1721 citiri
Isarescu: Mediatizarea excesiva a crizei influenteaza evolutia ei

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a atras atentia miercuri, la Iasi, ca politicienii romani abordeaza criza financiara mondiala intr-un stil mediatic care influenteaza evolutia acesteia.

"Exista o dimensiune a acestei crize financiare, una mediatica, care nu trebuie neglijata si care ne influenteaza", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei prelegeri sustinute la Universitatea "Al.I.Cuza", citat de Adevarul.

"Si inainte de a iesi din aceasta criza, noi romanii trebuie sa iesim cu criza din capul nostru. E foarte important, nu e vorba de a intra intr-o stare de euforie, dar a pune un diagnostic corect si a vedea dimensiunea adevarata a impactului crizei este o preconditie a unor politici corecte", a continuat Isarescu.

Guvernatorul BNR a adaugat ca specialistii nu ar trebui sa se lase influentati de dezbaterea publica. "Vom avea mereu probleme de comunicare si o concurenta neloiala cu dezbaterea publica de tip catastrofa.

Dezbaterea publica are libertatea sa spuna orice, dar noi, cei pusi sa tina de niste manete, nu avem libertatea sa facem orice si nici nu trebuie sa ne lasam influentati prea mult de dezbaterea publica decat in sensul ca atunci cand vedem ca ea se duce mult prea departe de realitate sa intervenim", a precizat guvernatorul.

Isarescu a primit miercuri titlul de de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Isarescu mediatizare criza , #criza
Comentarii