Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Isarescu: Romania are nevoie de economie reala

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 13:07
2736 citiri
Isarescu: Romania are nevoie de economie reala
Foto: ZF

Romania are nevoie de o economie reala, inainte de se gandi la dezvoltarea unui centru financiar, este de parere guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"Dozajul corect este ca Romania va ramane in mare masura o economie reala, aceasta trebuie sa se miste. Cand vorbim de competitivitate trebuie sa ne uitam la economia reala", a spus Isarescu, in timpul unui seminar pe tema competitivitatii exporturilor, organizat de BNR, relateaza Ziarul Financiar.

Guvernatorul BNR a adaugat ca, in lipsa unor politici coerene, Romania ar putea fi nevoita sa intarzie intrarea in zona euro, planificata pentru 2014 - 2015.

De asemenea, guvernatorul bancii centrale crede ca nivelul cursului de schimb este principalul factor de influenta in cazul exporturilor.

De altfel, Cristian Popa, viceguvernatorul BNR, a declarat ca, in acest moment, cursul de schimb este in concordanta cu fundamentele economice.

"Uzitam de faptul ca avem un regim de curs flotant si acolo unde consideram ca e nevoie intervenim. Daca am avea o evolutie contrara fundamentelor economice, aceasta ar putea atrage o reactie din partea bancii centrale", a spus Popa.

La randul sau, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, crede ca monedele din statele emergente, inclusiv din Romania, se vor aprecia din nou, in perioada urmatoare.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Mugur Isarescu economie, #Mugur Isarescu exporturi, #competitivitate exporturi , #criza