Romania profanilor (Opinii)

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 08:14
1325 citiri
Romania profanilor (Opinii)
Foto: hamangia.ro

Dupa cum intreaga presa a remarcat, Mugur Isarescu a parasit cazemata BNR si a iesit sa se ia la lupta cu clasa politica, pe care o nominalizeaza pentru acordarea premiului "Cel mai vinovat".

Nu se sfieste domnul guvernator sa "ia de urechi" si televiziunile, care, prin invitatii sai, induc in eroare cea mai mare parte a populatiei, si parca auzim hohotele de ras ale echipei de specialisti de la BNR la auzul aberatiilor care au invadat micile ecrane. Si este normal sa o faca, pentru ca asa cum s-a vazut in emisiunea ce s-a difuzat in continuarea interviului de la Money Channel, Romania chiar are o elita care are, pe langa inalta pregatire profesionala, bun simt si diplomatie. Cata diferenta intre ei si oamenii politici, unii fosti ministri, care au adoptat un vocabular ce ar face cinste oricarei mahalagioaice!

Dincolo de aceste aspecte minore, care nu prezinta interes, ramane insa o mare dilema: cine il vrea mazilit pe Mugur Isarescu? Pentru ca, in ciuda aparentelor,(un atac la adresa PD-L), adevarata tinta era guvernatorul BNR, adica cel care anul trecut era acuzat ca a vandut aurul tarii. Si cum s-a transformat noroiul aruncat in ploaie de margaritare cand s-a dovedit ca tezaurul national luceste acolo unde ii este locul si nu in buzunarele celor care viseaza sa devalizeze Banca Nationala dupa un model bine cunoscut!

Ca rezultatul ar insemna desfiintarea Romaniei mai putin conteaza. Si daca tot am alunecat pe panta amintirilor, sa nu uitam dorinta declarata a domnului Vintu de a privatiza CEC Bank, adica privatizarea unui important pastrator al economiilor populatiei.

Un esec deloc strain lui Mugur Isarescu, un nume care inseamna o intreaga echipa, cu o valoare recunoscuta la nivel mondial, mai putin in tara. Specific romanesc. Echipa de la BNR are un mare defect: spune adevarul si arata clar, pentru tot romanul, unde este izvorul dezastrului si nu vrea sa faca pe placul oportunistilor, care isi vantura aerele de mari politicieni in fata a milioane de romani.

Pentru ca, sa ne fie cu iertare, cei care se plimba pe culoarele Parlamentului sau prin administratiile locale pot fi numiti oricum, mai putin politicieni. Iar rezultatele se vad. Nu de catre organismele internationale sau de alte state, ci de catre oricare dintre noi, bogat sau sarac, in caruta oportunistilor sau a celor cinstiti. Cui a folosit dezmatul initiat de liberali si girat de PSD intr-o perioada de crestere economica? Cui a folosit cresterea consumului bazat pe creditare, pe indatorarea populatiei? Intrebari care nu vor primi raspuns, numai ca aici nu vorbim de politica, ci de o realitate economica, de o aritmetica elementara, in care 1+1 fac intotdeauna 2.

Asa-zisele greseli de guvernare, indiferent cui apartin, sunt platite de cetateanul roman si nu de cei care se impauneaza cu titlul de ministru sau de parlamentar. Azi asistam la jocul politic prin care Opozitia urmareste desfiintarea monopolului instaurat de actuala putere, un joc de uzura in care toata lumea pierde si care tine Romania izolata, pentru ca iubitii nostri alesi inca nu au descoperit ca lumea se globalizeaza, ca nu poti trai dupa cum ai chef.

Degeaba spune guvernatorul BNR ca fiecare greseala, fiecare vorba spusa aiurea aduce numai prejudicii tarii. Cine sa il asculte? Se tot vorbeste despre "consensul" politic ce a precedat aderarea la UE.

Sa venim cu picioarele pe pamant si sa vedem realitatea asa cum este: UE ne-a indepartat de fostul nostru "stapan", punand pe masa cele 30 de miliarde. Iar in momentul in care s-a descoperit ca nu pot fi dirijate direct si nemijlocit catre anumite buzunare, strugurii au devenit acri si am revenit la balcanismul atat de criticat.

Cui foloseste indepartarea de UE sau de SUA? Cu putini ani in urma, Romania era interesanta nu doar prin pozitia sa geografica, ci si pentru ca era considerata un factor de stabilitate in Balcani. Azi, prin bunavointa celor pe care s-au propus si noi i-am votat, am devenit centru de instabilitate. Cui foloseste?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Mugur Isarescu guvernator BNR, #Mugur Isarescu politica , #Guvernator BNR