Contre intre ASF si BNR pe salarii: Cati bani castiga Mugur Isarescu

Marti, 18 Februarie 2014, ora 11:42
5297 citiri
Contre intre ASF si BNR pe salarii: Cati bani castiga Mugur Isarescu

Salariile de la Banca Nationala a Romaniei sunt mai mici decat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de 10.000 euro pe luna, a declarat, luni seara, consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu.

"Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului (Mugur Isarescu - n.red.) este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu.

Declaratiile consilierului guvernatorului bancii centrale vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, a aratat ca salariile din ASF sunt mai mici decat cele de la Banca Nationala.

Reactia ASF dupa dezvaluirea salariilor uriase: La noi sunt mai mici decat la BNR!

"ASF a fost, de la inceput, transparenta in privinta politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedintele are 14.000 (de euro - n.red.) net, prim-vicepresedintele 12.000, vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romaniei", a declarat Radu Soviani, la Realitatea TV.

Ancheta parlamentara la ASF?

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in urma unor informatii aparute in presa potrivit carora un numar important de angajati ai ASF sunt "rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania".

"Solicitarea survine in urma aparitiei in presa a mai multor informatii cu grad ridicat de credibilitate, care vorbesc de faptul ca un numar important de angajati si consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania, ceea ce alimenteaza suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajarilor si de abandonarea principiilor de competenta profesionala, care ar trebui sa guverneze activitatea acestei institutii de baza a pietei financiare", arata un comunicat al AURSF.

In plus, in cadrul ASF, se vehiculeaza ca exista salarii brute care ajung pana la zeci de mii de euro lunar, prime de vacanta, de sfarsit de an etc., situatie care ar trebui clarificata, considera AURSF.

Asociatia reprezinta consumatorii de servicii financiare in obtinerea de despagubiri pentru daunele suferite prin utilizarea produselor sau serviciilor oferite de banci, companii de asigurari si alte institutii financiare, bancare sau nebancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#salariu Isarescu BNR, #salariu Mugur Isarescu, #salarii BNR, #salarii uriase ASF, #salarii ASF BNR , #Guvernator BNR