Isarescu a fost chemat in Parlament sa dea seama despre IFN-uri

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 14:57
3335 citiri
Isarescu a fost chemat in Parlament sa dea seama despre IFN-uri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a fost invitat marti, in Parlament, sa dea explicatii in legatura cu supravegherea de catre banca centrala a activitatii institutiilor financiare nebancare (IFN).

"Sunt multe lucruri care (sic!) in opinia membrilor Comisiei Economice trebuie sa le lamureasca domnul guvernator. Primul si cel mai important lucru este acela referitor la supravegherea BNR a activitatii institutiilor financiare nebancare.

Ani de zile BNR a spus ca nu are parghii asupra acestor societati financiare nebancare. In urma cu trei saptamani, am constatat ca Banca Nationala a putut sa intervina, a stopat aceste practici incorecte ale institutiilor de credit nebancare, iar intrebarea pe care i-asi pune-o domnului Isarescu si i-o voi pune in mod categoric este aceea de ce nu a intervenit in toata aceasta perioada, a lasat ani de zile aceste IFN sa practice niste dobanzi absolut aberante, ajungand pana la 7-8.000% si a intervenit acum. Este o intrebare simpla, logica, de bun simt", a spus presedintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir.

Citeste si BNR vrea sa schimbe regulile pentru IFN-uri. Patronii ameninta ca trimit in somaj peste 10.000 de oameni

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Isarescu chemat Parlament , #Guvernator BNR