Ziare.com

Isarescu: Cei care comenteaza actiunile BNR limitandu-se la evolutia cursului gresesc

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 13:53

   

Isarescu: Cei care comenteaza actiunile BNR limitandu-se la evolutia cursului gresesc
Toti cei care comenteaza actiunile Bancii Centrale limitandu-se numai la cursul valutar gresesc, a declarat, miercuri, in cadrul unui colocviu de specialitate, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care a remarcat si faptul ca evolutia cursului a inceput sa devina o obsesie pentru romani.

"Banca Centrala trebuie sa controleze lichiditatea de pe piata, avand un rol vital in acest sens, in functie de ce instrumente are. Tehnic vorbind, toti cei care se tot aventureaza sa comenteze actiunile BNR limitandu-se numai evolutia cursului, gresesc.

Banca Nationala face treaba buna, reuseste sa pastreze echilibrele macro prin controlul lichiditatilor. Cursul de schimb este aproape o obsesie pentru romani, iar mass-media isi face datoria mai mult sau mai putin, dar dezbaterea publica ramane inca superficiala", a afirmat Isarescu.

Oficialul BNR a adaugat ca stabilitatea financiara a unei tari trebuie adaugata la stabilitatea preturilor.

"Alaturi de stabilitatea preturilor si tinerea inflatiei sub control, obiectiv principal trecut in Legea Bancilor Centrale Europene, se infiripa ideea unui obiectiv secundar - stabilitatea financiara.

S-a ajuns la concluzia ca exista mai multa rigiditate legata de stabilitatea preturilor in Europa Occidentala. Criza actuala poate sa dovedeasca faptul ca poti avea stabilitatea preturilor, dar nu, in mod inevitabil, poti avea si stabilitate financiara", a subliniat guvernatorul BNR.

BNR organizeaza, miercuri, colocviul cu tema "Instrumente de plata", printre temele de discutie aflandu-se evolutia instrumentelor de plata si practica in materie, piata platilor, aspecte practice cu privire la acceptarea in garantie a instrumentelor de plata.

La eveniment participa Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Bogdan Olteanu - viceguvernatorul BNR, si reprezentati ai bancilor comerciale.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1522 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa-l intelegem si pe amatorul asta

daca nu era el,era altul si tot omul alora de ne vor tot binele din lume!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor