Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Isarescu: Daca ar fi sa-mi asum un risc, reducerea CAS ar fi cea mai binevenita

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 15:41
2120 citiri
Isarescu: Daca ar fi sa-mi asum un risc, reducerea CAS ar fi cea mai binevenita
Foto: Money Channel

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca nu este impotriva reducerii CAS, iar daca ar fi sa-si asume un risc, aceasta masura ar fi cea mai binevenita, intrucat munca este supraimpovarata.

"Sub nicio forma, poate ca m-am exprimat gresit, nu am spus ca sunt impotriva reducerii CAS. Dimpotriva, daca ar fi sa-mi asum un risc, merg mai departe si fac o judecata care banuiesc ca poate fi interpretata, dar o fac pentru intelegerea mai clara a mesajului meu. Daca ar fi sa-mi asum un risc, orice decizie politica presupune niste riscuri pentru a stimula economia, cred ca reducerea CAS ar fi cea mai binevenita, intrucat munca este supraimpovarata", a spus Isarescu la Romania Financial Forum.

El a declarat ca la noi este "izbitor" cat de in defavoarea muncii si a contribuabilului este raportul intre cei care platesc impozite si cei care beneficiaza de pe urma impozitelor, iar reformele se fac foarte greu, pentru ca intervine frictiunea intre generatii si intre diferite categorii sociale.

"Ceea ce am spus ieri (marti, n.r.), ca chestiunea cu CAS se refera la solutiile simple care sunt prezentate la televizor, se creeaza iluzia sociala ca daca suntem noi acolo reducem CAS si am rezolvat tot. Reduci CAS, ai garantia ca daca reduci CAS iti aduce mai multi platitori, ca aceasta garantie ar fi un argument extraordinar de puternic", a mai spus Isarescu.

Mugur Isarescu a declarat marti ca solutiile care par simple, cum ar fi scaderea contributiilor sociale pentru a avea crestere economica sau majorarea cheltuielilor bugetare, sunt lucruri care pot sa esueze dupa primele sase luni.

"Solutiile care par simple, cum ar fi: contributiile sociale trebuie scazute ca sa avem crestere economica, impozitele trebuie sa fie scazute, cheltuielile bugetare trebuie majorate, la a doua runda de judecati constati ca sunt lucruri care pot sa esueze dupa primele sase luni", a spus Isarescu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Isarescu reducere CAS, #Mugur Isarescu guvernator, #reducere CAS , #Guvernator BNR