Isarescu, despre intrarea in zona euro: Bucurestiul si zona pana la Las Fierbinti se va putea adapta

Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:23
4267 citiri
Isarescu, despre intrarea in zona euro: Bucurestiul si zona pana la Las Fierbinti se va putea adapta

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a precizat, joi, ca Bucurestiul si zona care se intinde pana la "Las Fierbinti" este pregatita sa intre in zona euro, insa exista mari probleme in restul tarii.

El a facut aceste declaratii dupa ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii Bucuresti.

"Intrarea in zona euro inseamna si un anumit nivel de omogenitate. Intuitiv, am putea spune ca Bucurestiul s-ar putea integra foarte bine. Insa la 100 de km de Bucuresti sunt lucruri mai putin placute care si acelea trebuie sa se integreze.

(...) Te duci la magazin Franta si constati ca preturile sunt in euro cam cat sunt la noi in lei. Prin adoptarea monedei euro, preturile se vor omogeniza. Bucurestiul se poate adapta, la fel si Ilfovul, pana la Las Fierbinti, dar mai departe?", a punctat guvernatorul BNR, intr-o conferinta de presa transmisa de TVR.

Isarescu: Bucurestiul ar putea sa intre si maine in zona euro

Oficialul bancii centrale a mentionat ca adoptarea monedei unice aducea avantajul dobanzilor scazute la imprumuturi, iar tinta Romaniei pentru intrarea in uniunea monetara este 2018, in conditiile in care alte state ex-comuniste au renuntat la a avea o data concreta.

Mai mult, Mugur Isarescu considera ca tarile care vor alege euro trebuie sa indeplineasca anumite criterii, insa cel mai important lucru il reprezinta capacitatea acesteia de a arata o dezvoltare economica sustinuta.

La ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa lui Mugur Isarescu a participat si premierul Victor Ponta.

Prin aceasta distinctie, Universitatea din Bucuresti celebreaza valori pe care le-a cultivat inca de la infiintare - excelenta, capacitatea vizionara, integritatea, responsabilitatea, credibilitatea.

Isarescu a mai primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova (octombrie 2003), al Universitatii din Pitesti (decembrie 2006), al Universitatii "George Bacovia" din Bacau (august 2007) si al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca (26 februarie 2009).

De asemenea, presedintele Traian Basescu i-a conferit, in 2010, cea mai inalta distinctie a statului roman, Steaua Romaniei in grad de Colan.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Isarescu intrare zona euro, #Isarescu Bucuresti zona euro, #Isarescu Las Fierbinti, #Romania intrare zona euro, #zona euro Romania , #Guvernator BNR