Isarescu: Nu am luat un sfant dividende de la firma mea

Joi, 08 Mai 2014, ora 20:10
2222 citiri
Isarescu: Nu am luat un sfant dividende de la firma mea

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat joi ca nu a luat in 2013 "un sfant" dividende de la firma la care este actionar si nu intentioneaza sa faca acest lucru nici in anii urmatori.

"Marti am spus ca am dat toate impozitele si n-am luat un sfant dividende. N-am luat un sfant dividende si nici nu cred ca o sa iau in continuare, un an sau doi", a comentat Isarescu la finalul conferintei de prezentare a raportului asupra inflatiei, potrivit Mediafax.

Isarescu a afirmat recent ca este foarte greu sa faci afaceri in Romania si ca era pe cale sa-i inchida telefonul in nas contabilului sau, cand a aflat ce impozit pe profit trebuie sa plateasca.

Isarescu era sa-i inchida telefonul in nas contabilului, cand i-a spus ce impozit are de plata (Video)

"Nu mi-am schimbat parerea ca este greu sa faci afaceri in Romania. Mi se pare chiar mai greu. Parca nu s-a usurat. Intr-un trimestru am platit 3 miliarde de lei vechi catre stat. Mi se pare chiar prea mult, poate ca este o perceptie si poate ca sunt subiectiv.

Dar nici chiar asa. Una-doua, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne usureaza acum cu profitul reinvestit. Cand mi-a zis cat trebuie sa plateasca firma impozitul pe profit aproape ca i-am inchis telefonul in nas contabilului", a spus Isarescu in urma cu doua zile.

La randul sau, premierul Victor Ponta a explicat ca guvernatorul BNR plateste taxe mai mari la stat pentru ca firma la care este actionar are profit mai mare.

Ponta ii explica lui Isarescu de ce plateste taxe mai mari la stat: E un semn bun

"Domnul Isarescu spune ca plateste taxe mai mari pentru ca are profit mai mare, ca nu s-a schimbat, dupa cum stiti, nici cota unica de 16 la suta, nu s-a schimbat nicio alta taxa care priveste mediul de afaceri.

Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din Romania si atunci, sigur, 16% cand e profitul mai mare acesta-i un semn bun, ca merge si afacerea domnului Isarescu si a celorlalti", a spus Ponta.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mugur Isarescu dividende firma, #Mugura Isarescu impozit profit, #Ponta Isarescu impozite , #Guvernator BNR