Isarescu: Romania are sansa la o crestere economica importanta

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 18:43
4528 citiri
Isarescu: Romania are sansa la o crestere economica importanta
Foto: Antena 3

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, marti seara, ca se asteapta ca Romania sa aiba o crestere economica importanta in anul ce vine. De asemenea, el a anuntat ca tara noastra a iesit din "grupul tarilor cu deficit fiscal excesiv".

Mugur Isarescu a anuntat ca, de la anul, nu "mai trebuie sa strangem surubul", iar Romania va avea sansa unei cresteri economice importante.

"Anul acesta iesim din gruparea tarilor cu deficit fiscal excesiv. Unul dintre activele pe care le are Romania este ca din punct de vedere fiscal nu mai trebuie sa strangem surubul, dar va trebui sa fim foarte chibzuiti, dezlegarea sa fie foarte prudenta si realista. Aceasta poate devine o sursa pentru cresterea economica.

Cu o mai buna absorbtie a fondurilor europene eu cred ca Romania are sanse sa aiba crestere economica importanta, la anul, indiferent de ceea ce se intampla in Europa", a spus guvernatorul BNR, in cadrul unei conferinte de presa alaturi de premierul Victor Ponta.

Ponta: Maine prezint in Guvern ideea infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiara

Premierul Victor Ponta si Mugur Isarescu s-au intalnit la sediul BNR pentru a discuta despre infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, institutie care va grupa Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Romania trebuie sa isi faca institutiile mai flexibile si mai eficient. Din acest punct de vedere, dupa toate discutiile, am ajuns la elaborarea unui proiect final. CNVM, CSA si CSSPP pot si trebuie sa fie integrate dupa un model aplicat in tarile europene. Ideile proiectului sunt: adaptabilitate, eficienta, mai putine functii de conducere, mai putina birocratie si coordonare cu BNR pentru a oferi o ancora de stabilitate", a declarat premierul.

El a promis ca se va consulta cu Mugur Isarescu in ce priveste alegerea celor care vor conduce noua institutie, refuzand sa faca nominalizari.

"Nu facem institutii dupa oameni, ci numim oameni dupa ce formam institutia. Vom face propuneri Parlamentului si voi solicita sfatul inclusiv al guvernatorului BNR. Iar eu de regula urmez sfaturile primite. Va fi o autoritate tehnica, iar cel din fruntea ei trebuie sa fi avut legatura cu domeniul financiar", a mai spus Ponta.

Premierul a adaugat ca proiectul infiintarii Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi prezentat in sedinta de miercuri a Guvernului.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Mugur Isarescu crestere economica, #Mugur Isarescu deficit fiscal, #Mugur Isarescu Ponta supraveghere financiara , #Guvernator BNR
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aşa-i, da', de ce abia din trimestru' al IV-lea?