Isarescu: Se topesc zapezile, iar bancile vor avea mai multe lichiditati

Joi, 01 Martie 2012, ora 13:56
2256 citiri
Isarescu: Se topesc zapezile, iar bancile vor avea mai multe lichiditati
Foto: Realitatea TV

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a transmis, joi, bancilor comerciale un nou semnal pentru scaderea dobanzilor.

"A venit primavara, se topesc zapezile si bancile vor avea mai multe lichiditati si chiar si cele mai incapatanate banci vor trebui sa scada dobanzile", a spus Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte organizate la sediul BNR.

Guvernatorul Bancii Centrale a subliniat, pe de alta parte, nevoia de creare de noi locuri de munca in Romania, ca solutie de progres economic.

Potrivit acestuia, experienta europeana si internationala au aratat cat de importante sunt zonele care se pot dezvolta economic si pot deveni locomotive pentru progres.

"Am vazut cat de importanta este crearea de locuri de munca pentru Romania de azi si de viitor. Este vorba de ameliorarea celui mai pacatos dezechilibru pe care il are aceasta tara, intre cei care beneficiaza de ajutoare si cei care produc. Reducerea evaziunii poate fi atinsa prin crearea de locuri de munca", a afirmat Mugur Isarescu.

Acesta a dat, totodata, asigurari ca Banca Nationala va continua sa-si faca treaba, in acelasi ritm ca si pana acum.

"Nu cautam neaparat sa imbunatatim doar conditiile de finantare. Aceste conditii sunt doar paleative si nu pot inlocui crearea de noi locuri de munca", a subliniat guvernatorul BNR.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Isarescu reducere dobanzi banci, #Isarescu banci, #Isarescu locuri de munca, #Isarescu se topesc zapezile , #Guvernator BNR
Comentarii