Ziare.com

Mugur Isarescu, decorat de ASEM cu titlul de Doctor Honoris Causa

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 12:25

   

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a primit vineri, la Chisinau, titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Studii Economice din Republica Moldova (ASEM) in cadrul unei sedinte festive, dedicata implinirii a 19 ani de fondarea institutiei.

Rectorul ASEM Grigore Belostecinic a declarat ca acest titlu ii este acordat academicianului roman, care este si o personalitate deosebita a vietii social-politice a Romaniei, in semn de respect si gratitudine pentru activitatea sa stiintifica si didactica.

Isarescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, dar si o medalie din partea ASEM, in prezenta premierului moldovean Vlad Filat, a celui de-al doilea presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, presedintelui Academiei de Stiinte Gheorghe Duca, ambasadorului Romaniei la Chisinau Marius Lazurca, precum si a altor personalitati din mediul stiintific si academic din Romania si Republica Moldova

Isarescu s-a declarat "onorat si emotionat" sa se afle la Chisinau in momentul aniversarii a 19 ani de la infiintarea ASEM. Mugur Isarescu urmeaza sa prezinte un discurs public cu tema "Reflectii asupra politicii monetare in contextual crizei financiare".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor