Seful BRD: Mugur Isarescu are dreptate doar intr-o lume perfecta

Luni, 05 Martie 2012, ora 08:31
1747 citiri
Seful BRD: Mugur Isarescu are dreptate doar intr-o lume perfecta
Foto: zf.ro

Presedintele si directorul general al BRD, Guy Poupet, a declarat ca Mugur Isarescu ar avea dreptate doar intr-o lume perfecta, dar ca aceasta lume nu este perfecta, referitor la o declaratie a guvernatorului BNR.

"Intr-o lume perfecta, domnul Isarescu are dreptate, dar aceasta lume nu este perfecta", a afirmat Poupet, referindu-se la declaratia sefului BNR, conform careia bancile vor avea mai multe lichiditati si vor trebui sa reduca dobanzile, scrie Adevarul, preluand Mediafax.

"Rata de referinta nu este una operationala, este una indicativa, dar daca de maine guvernatorul continua sa elibereze niste rezerve de la banci, asta ar fi foarte foarte folositor si daca vrea sa o faca si in moneda straina va fi si mai folositor, dar intelege ca este dificil pentru ca trebuie sa pastreze si rezervele la banca centrala", a mai spus presedintele BRD.

Comentariul acestuia vine dupa ce, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a transmis bancilor comerciale un nou semnal pentru scaderea dobanzilor.

Isarescu: Se topesc zapezile, iar bancile vor avea mai multe lichidita

"A venit primavara, se topesc zapezile si bancile vor avea mai multe lichiditati si chiar si cele mai incapatanate banci vor trebui sa scada dobanzile", a spus Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte organizate la sediul BNR.

Guy Poupet a mai spus ca impartaseste pozitia lui Isarescu si ca ar transmite un mesaj asemanator, daca ar fi in locul guvernatorului BNR.

"Impartasesc pozitia guvernatorului si, daca as fi guvernatorul bancii centrale, as vrea sa transmit exact acelasi mesaj. (...) Atat timp cat inflatia scade, rata de referinta a bancii centrale scade, efectiv trebuie sa reduci dobanda si o vom face", a mai afirmat seful BRD.

Totodata, el a tinut sa sublinieze ca fiecare banca isi stabileste propria strategie si ca institutiile de credit sunt in competitie intre ele, nu doar in ceea ce priveste creditele, ci si referitor la depozite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Guy Poupet, #Mugur Isarescu, #Poupet BRD, #Poupet Isarescu BNR , #Guvernator BNR
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Bun **** / De acord ****