Vasilescu: Masurile guvernului nu sunt anticriza, avem nevoie de investitii

Sambata, 29 Mai 2010, ora 19:22
2914 citiri
Vasilescu: Masurile guvernului nu sunt anticriza, avem nevoie de investitii

Masurile de taiere a cheltuielilor bugetare anuntate de autoritatile de la Bucuresti nu sunt masuri anticriza, sustine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

"Nu sunt masuri anticriza, sunt interventii ale pompierilor care au venit pe o strada unde ard cateva case. Masurile anticriza ar presupune in primul rand investitii", a precizat Adrian Vasilescu, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

"S-a produs un scurt circuit, a luat foc si trebuie intervenit. S-a intamplat acum ca a luat foc Europa. Pe acest fond a venit FMI la noi, si s-au uitat in primul rand la indicatorii care au afectat Europa: deficitul bugetar si datoria statului.

In Romania au vazut ca cei doi indicatori au tentinta de crestere, datoria s-a dus dintr-o data de la 12% spre 30%, iar deficitul bugetului a ajuns la 8,3%. Ce mai este pana la 10%?", a declarat Vasilescu.

Potrivit acestuia, reprezentantii FMI au precizat clar ca nu vor elibera urmatoarea transa din imprumut pana nu o sa rezolve cel putin una dintre cele doua probleme.

"Daca nu ne dau bani cei de la FMI, nu ne dau nici cei de la Banca Mondiala, nu ne dau nici cei de la UE, iar daca ne ducem pe piata internationala acolo toata lumea o sa se intoarca cu spatele la noi", a completat oficialul BNR.

Referindu-se la oportunitatea numirii lui Mugur Isarescu in fruntea guvernului, Adrian Vasilescu a precizat ca locul guvernatorului este in acest moment la BNR, pentru ca acolo se dau "cele mai mari batalii".

"Romania este sub asediul recesiunii. S-au creat cateva fronturi, acestea lucreaza in colaborare, dar nu exista un comandant suprem. La aceasta ora frontul cel mai important este la BNR, cum sa iei comandantul de pe acest front si sa-l muti in alta parte?", s-a intrebat retoric Adrian Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Adrian Vasilescu, #masuri reducere bugetare, #Mugur Isarescu premier , #Guvernator BNR
Comentarii
Poza Marinica
Marinica
rank 5
Nea Tataie, acu' te-ai trezit? Nu cumva e prea tarziu? Romanika e falita!!!
I
ioanaiiiiii
rank 5
sigur ca nu sunt anticriza!