Surupaceanu acuza din nou: Presedintia favorizeaza consumul de droguri usoare - Interviu

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 08:36
2766 citiri
Surupaceanu acuza din nou: Presedintia favorizeaza consumul de droguri usoare - Interviu

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu isi mentine acuzatiile aduse Presedintiei in urma cu aproximativ un an si afirma in continuare ca atat Guvernul, cat si Presedintia favorizeaza si sustin consumul de droguri usoare.

Social democratul isi argumenteaza acuzatiile, intr-un interviu acordat Ziare.com, prin deciziile care au fost luate de Traian Basescu in timpul mandatului. Printre acestea Surupaceanu mentioneaza promulgarea Legii antidrog, precum si dezincriminarea consumului de droguri.

In ceea ce priveste procesul pe care Traian Basescu l-a deschis impotriva sa in urma acestor acuzatii, deputatul se declara increzator si afirma ca "nu e suficient sa fii reclamant pentru ca judecatorii sa iti dea castig de cauza. Trebuie sa mai ai si adevarul de partea ta".

In ceea ce priveste plecarea lui Sebastian Lazaroiu din echipa de la Palatul Cotroceni, Mugurel Surupaceanu spune ca nu l-a surprins, precizand ca e foarte greu sa stai mult timp in preajma lui Traian Basescu.

In interviul acordat Ziare.com, deputatul PSD a vorbit si despre alegerile care vor avea loc in PD-L, afirmand ca are chiar si o preferinta in ceea ce priveste noul lider al partidului: pe Traian Basescu. Surupaceanu i-a sugerat sefului statului "sa preia fraiele partidului pe care l-a transformat dupa chipul si asemanarea sa".

Va castiga Traian Basescu procesul pe care l-a deschis impotriva dumneavoastra?

Nu e suficient sa fii reclamant pentru ca judecatorii sa iti dea castig de cauza trebuie sa mai ai si adevarul de partea ta. Basescu va pierde procesul, iar acest esec ii va crea un mare prejudiciu de imagine. El m-a dat in judecata si a cerut daune materiale pentru ca i-am lezat demnitatea si onoarea. Responsabilitatea sa politica e foarte mare, mai ales ca el ofera modele de urmat pentru unii dintre romani, respectiv pentru cei care il admira. Daca instanta va confirma ca am avut dreptate, risca sa isi piarda legitimitatea morala.

Va sustineti in continuare afirmatiile potrivit carora Guvernul si Presedintia favorizeaza si sustin consumul de droguri usoare?

Sigur ca da. Vorbim despre decizii pe care le-a luat in exercitarea mandatului si care sustin afirmatiile mele. Intre altele, Traian Basescu a respins, fara sa dea explicatii plauzibile, promulgarea Legii antidrog, initiata de mine, dupa ce senatorii si deputatii au aprobat-o prin vot.

De asemenea, a cerut public, prin Comisia prezidentiala, dezincriminarea consumului de droguri, ceea ce face greu de stavilit fenomenul, lucru care a dus de fapt la cresterea alarmanta a victimelor consumului de droguri usoare. Dezincriminarea ceruta de presedinte permite oricarui dealer prins cu drog asupra sa sa spuna ca e de fapt un simplu consumator si deci va scapa nepedepsit. Ulterior, PD-L si majoritatea guvernamentala s-au pliat acestei pozitii.

Ce parere aveti despre eliberarea din functia de consilier prezidential a domnului Sebastian Lazaroiu?

Nu ma surprinde plecarea consilierului Lazaroiu. E foarte greu sa stai mult timp in preajma lui Traian Basescu. Nu e primul sfetnic care-l paraseste, nici nu mai stim numarul consilierilor care si-au ales alt drum profesional, dupa ce l-au cunoscut mai de aproape pe presedinte. E un om dificil, cu care se navigheza greu pe aceeasi nava, dovada ca multi dintre fostii sai parteneri ii sunt acum ostili.

Mai doreste USL sa il suspende pe Traian Basescu si sa dea jos Guvernul?

Nu pot vorbi in numele USL, dar pot sa va spun ca din punctul meu de vedere suspendarea presedintelui nu poate fi o dorinta, ci o sanctiune care se aplica in urma incalcarii Constitutiei de catre seful statului.

Ce preferati, un premier politic sau unul independent?

Eu prefer un premier competent. Romania are nevoie de un premier cu stiinta de carte nu de unul bun de gura. Romanii au nevoie de un prim-ministru inconjurat de profesionisti, de oameni corecti care sa puna interesul lor, al celor multi, mai presus de intereselor lor personale.

Va mai doriti ca UDMR sa treaca de partea Opozitiei?

UDMR-ul este vivandiera politicii romanesti. Nu are morala, nu are principii. De aproape 20 de ani sta cocotat in fruntea tarii fara sa se poata lauda ca au facut ceva notabil pentru Romania. O formatiune cu o coloana vertebrala din silicon in stare sa se cocoseze pe orice doctrina de dragul puterii. Desi teoretic reprezinta interesele Romaniei, practic UDMR-ul e circumscris mai mult intereselor de la Budapesta. N-ar fi o idee rea sa isi mute si sediul si activitatea in capitala Ungariei si sa lase Romania in pace.

Aveti vreo preferinta in ceea ce priveste viitorul presedinte al PD-L?

Da. Traian Basescu! Tot a zis ca vrea sa sacrifice un an din mandatul de presedinte. Ii sugerez sa renunte chiar la 3 ani si sa preia fraiele partidului pe care l-a transformat dupa chipul si asemanarea sa. Acum, PD-L-ul e dezbinat si are nevoie de Traian Basescu. Iar seful statului trebuie sa se sacrifice pentru partid facand in acelasi timp un mare bine Romaniei daca ar opta pentru varianta propusa de mine.

Pe Sergiu Nicolaescu cine l-a suparat? A anuntat ca isi da demisia, refuzand sa dea explicatii despre gestul sau, iar apoi a revenit asupra deciziei.

Important e ca a revenit. Sergiu Nicolaescu este un profesionist al cinematografiei, recunoscut de o tara intreaga, un om politic de marca, un nume greu, nu ne putem permite sa ii intoarcem spatele. Dincolo de calitatea sa de vechi militant social-democrat, Sergiu Nicolaescu face parte din patrimonial spiritual national si trebuie sa il pretuim.

Sunteti de acord cu introducerea votului obligatoriu?

E o idee la care ar trebui sa meditam. Un grup de deputati PSD au propus un proiect in acest sens prin care absenta alegatorilor la viitoarele alegeri parlamentare sa fie sanctionata cu amenzi intre 1.000 de lei si 1.500 de lei, insa Consiliul Legislativ a mentionat ca introducerea obligativitatii votului ar incalca Legea fundamentala. Ar fi o cale prin care am putea sa impiedicam fraudele care se nasc in urma absenteismului.

Intrarea in Schengen in 2011 este un obiectiv ratat?

E un esec al actualei puteri. La fel ca si amanarea trecerii la euro. Am intrat in UE dar, se vede clar ca nu suntem pregatiti sa facem fata pretentiilor europene.

USL cere in motiunea pe Sanatate demisia ministrului Cseke Attila. Ce aveti sa ii reprosati?

Ce as putea sa apreciez in activitatea ministrului Cseke? Desfiintarea spitalelor? A dat peste cap intregul sistem sanitar. Reorganizarea si restructurarea unitatilor spitalicesti a luat in calcul doar costul intretinerii spitalelor, nu si perfomanta acestora. Cseke, ca si Ridzi, ca si Funeriu, a compromis in mare parte noua generatie de politicieni ai Puterii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Basescu Surupaceanu droguri usoare, #proces Basescu Surupaceanu , #PSD
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Surupăceanu trebuie să meargă intâi la dezintoxicare. Dar nu se stie dacă se poate vindeca de la consumul de zeamă din coparseul lui Lenin, din sticlutele de la Băneasa, scursă din Felix si cu voia dumneavoastră, din Iliescu-apare, soarele răsare.
Poza bum
bum
rank 5
Surupaceanu ? asta are nume pre-destidat ! cand te cheama Surupaceanu , nu poti sa intri , decat in PSD !