12 evenimente muzicale importante - retrospectiva 2011 (Galerie foto)

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 22:09
8769 citiri
12 evenimente muzicale importante - retrospectiva 2011 (Galerie foto)

Suntem obisnuiti ca la sfarsitul fiecarui an sa tragem linie si sa constatam daca in diferite domenii de interes exista sau nu realizari.

De aceea, ne-am propus sa regasiti momente si cifre cheie ale anului 2011 din sectorul muzicii, prin intermediul portalului L'Internaute

1. Grammy Awards

Ceremonia celebra a avut loc pe 13 februarie, la arena "Staples Center" din Los Angeles. Va reamintim cativa dintre artistii recompensati: Lady Gaga (cea mai buna cantareata pop si cel mai bun album "The Fam Monster"), Usher (categoria R&B, cu albumul "Raymond V Raymond"), Eminem ( categoria rap, albumul "Recovery"), ca si grupul Muse (pentru Best Rock Album, "The Resistance").

2. Cel mai bun clip

"Bad Romance", realizat de Francis Lawrence cu Lady Gaga. In videoclip, cantareata schimba multe tinute semnate Alexander McQueen, danseaza si demonstreaza ca este regina produselor, pentru ca 10 branduri sunt destul de vizibile.

3. Indochine

In 2011, acest grup a implinit 30 de ani de cariera. Pentru a marca evenimentul si pentru faptul ca au sustinut un concert pe Stadionul Frantei (cu 80.000 de spectatori) au primit in februarie Premiul de onoare in cadrul ceremoniei "Victoire de la Musique". Un an fructuos, pentru o trupa infiintata in 1980, care a cunoscut succese, cat si regrese.

4. Metronomy

Considerat Jackpotul verii 2011, grupul reprezentand genul muzicii electronice, cu noul albumul "The English Riviera" a insufletit festivalurile verii din Europa, asigurandu-si succesul pentru viitor.

5. Amy Winehouse

Decedata pe 23 iulie, Amy a intregit Clubul 27, alaturi de Kurt Cobain, Janis Joplin si Jimmy Hendrix. Albumul "Back to Black" a fost comercializat in 10 milioane de exemplare, iar vanzarile la cel aparut postum sunt in continua crestere.

6. Bjork

Cantareata islandeza a scos, anul acesta, primul album disponibil sub forma de aplicatii Iphone si Ipad. O demonstratie de creativitate si deschidere spre noile tehnologii. Un amestec de muzica electronica cu creatie digitala ce, cu siguranta, va deschide drumul altor genuri muzicale.

7. Nolwenn Leroy

In Franta, se afla in topul vanzarilor cu albumul "Bretonne" , iar 700.000 de exemplare au fost comercializate in intreaga lume. O editie de lux a fost urgentata pentru sarbatorile de sfarsit de an, cu mai ales, o varianta noua a "Moonlight Shadow", de Mike Oldfield.

8. DJ Mehdi

A disparut pe 13 septembrie 2011, la varsta de 33 de ani, ca urmare a unui accident la domiciliul sau. Venit din mediul hip-hop s-a indreptat spre muzica electronica, devenind in scurt timp un mic geniu al sunetului si aranjamentului instrumental.

9. Cel mai rentabil turneu

Este al grupului U2. Denumit 360, a inceput in 2009 si a durat 2 ani, de pe urma caruia s-au incasat 293 milioane de dolari. Bon Jovi si Robie Williams ii ajung din urma in clasamentul Billboard, consacrat Americii de Nord.

10. Justin Bieber

A intrat In Cartea virtuala a Recordurilor, doar cu 31 de videoclipuri postate pe Youtube. Este primul cantaret ce a depasit 2 miliarde de vizionari. Lady Gaga si Rihanna il urmeaza in acest tip de clasament.

11. Adele

Decretata cantareata anului 2011, ea s-a facut cunoscuta in 2008 pentru "Chasing pavements", dar cu albumul "21" a depasit 300.000 de vanzari in Franta si 13 milioane de lume.

12. Wu Lyf

Un nou grup rock urca vertiginus, incarnand rock-ul "digital nativ". "Go Tell Fire to the Mountain" este primul album produs de propria lor casa de discuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#evenimente muzicale 2011, #albume 2011, #muzica 2011 , #albume