Vanzarile de albume ale trupei The Cranberries au crescut cu 1.000% dupa moartea solistei

Sambata, 20 Ianuarie 2018, ora 09:27
2092 citiri
Vanzarile de albume ale trupei The Cranberries au crescut cu 1.000% dupa moartea solistei
Foto: Facebook/The Cranberries

Vanzarile si difuzarile in streaming ale single-urilor si albumelor lansate de trupa The Cranberries au crescut cu 1.000% in primele zile dupa decesul solistei acestui grup irlandez, Dolores O'Riordan.

Cantareata irlandeza a fost gasita moarta, luni, la varsta de 46 de ani, intr-o camera de hotel din Londra. De atunci, vanzarile si difuzarile in streaming ale catalogului muzical al trupei The Cranberries au inregistrat o crestere spectaculoasa, au anuntat reprezentantii Official Charts Company, instituatia care alcatuieste topurile muzicale din Marea Britanie, informeaza PA.

Citeste noi detalii despre moartea solistei trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan

Compilatia "Stars: The Best Of 1992-2002" a ajuns pe locul al 16-lea in topul albumelor din aceasta saptamana, ocupand deja o pozitie mai buna fata de performanta reusita (locul 20) in anul lansarii sale, 2002.

Trei dintre piesele de succes ale trupei au reintrat la randul lor in Official Singles Chart: "Zombie" (cantec lansat in 1994) a intrat pe locul 45, "Linger" (lansat in 1993) a intrat pe pozitia a 47-a, iar "Dreams" (single lansat in 1992) a intrat pe locul 66.

Vanzarile combinate cu difuzarile in streaming ale single-urilor trupei irlandeze au crescut cu 1.134% fata de saptamana trecuta, in timp ce vanzarile de albume ale formatiei au crescut cu 986% fata de saptamana trecuta.

Decesul solistei Dolores O'Riordan a avut un impact si mai mare in Irish Singles Charts, unde single-ul "Linger" a urcat pe locul 11, "Zombie" pe locul 16 si "Dreams" pe locul 40.

In topul single-urilor din Marea Britanie din aceasta saptamana, prima pozitie este ocupata de piesa "River" a rapperului american Eminem. Pe locul al doilea se afla rapperul Ramz cu single-ul "Barking", iar podiumul este completat de liderul de saptamana trecuta, cantecul "Perfect", interpretat de Ed Sheeran.

In topul albumelor din Marea Britanie (Official Albums Chart), coloana sonora a filmului "The Greatest Showman", care ii are in distributie pe actorii Hugh Jackman, Michelle Williams si Zac Efron, s-a mentinut pe prima pozitie.

Pe locul al doilea s-a clasat Camila Cabello, fosta membra a grupului Fifth Harmony, cu albumul ei de debut, care ii poarta numele.

Ed Sheeran ocupa pozitia a treia cu albumul "Divide" si este urmat in acest clasament de rapperul Eminem ("Revival"), pe locul al patrulea, si Sam Smith ("The Thrill Of It All"), pe pozitia a cincea.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#vanzari The Cranberries , #albume