Dan Teodorescu (Taxi) s-a autodenuntat pentru plagiat - afla verdictul

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 18:38
8155 citiri
Dan Teodorescu (Taxi) s-a autodenuntat pentru plagiat - afla verdictul
Foto: Europa Fm

In urma cu cateva zile, trupa Taxi a lansat videoclipul "Non Sop", o continuare a celebrei "Cele doua cuvinte", insa evenimentul a fost umbrit de o acuzatie de plagiat.

Afirmatiile acuzatoare i-au socat pe membrii trupei, iar Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a socat, la randul sau, intreaga piata muzicala dupa ce s-a autodenuntat la Uniunea Compozitorilor, gest prin care, spune muzicianul, a vrut sa isi demonstreze nevinovatia.

"Dupa lansarea piesei 'NonStop', luni, 5 decembrie, am avut parte de un feedback excelent. Comunitatea online ne-a sustinut cu toata forta, cum face de ceva timp incoace. Printre sutele de mesaje de apeciere, am remarcat un mesaj pe Youtube care acuza o asemanare intre 'NonStop' si piesa 'Upala Sliapa' a trupei Na Na. In 12 ani nu am furat o nota si nu am suportat ca un singur om sa creada asa ceva despre mine", a declarat Dan Teodorescu pentru Ziare.com.

Dupa ani de zile de munca pentru a ajunge atat de sus, Dan a decis ca trebuie sa ia atitudine pentru a-si demonstra nevinovatia si s-a autodenuntat pentru plagiat, astfel incat o comisie speciala sa analizeze piesele.

"A doua zi am contactat Uniunea Compozitorilor prin persoana domnului Horia Moculescu si am declarat ca ma autosuspectez de plagiat. In ziua urmatoare, pe 7 decembrie, s-a intrunit o comisie profesionala care a analizat cazul", ne-a mai spus artistul.

Din fericire, comisia a dat un aviz in favoarea trupei: piesa nu este plagiata.

"Comisia a analizat cele doua piese si a ajuns la urmatoare concluzie: << in afara asemanarii a trei masuri, pe care o considera intamplatoare, constructia operelor muzicale este total diferita, neputandu-se consitutui intr-un subiect de plagiat >> - extras din << proces Verbal al Comisiei Profesionale din cadrul UCMR-ADA din 07.12.2012, nr. 14001. >> ", a daugat Dan Teodorescu.

Lansarea "NonStop", dar si a videoclipului, a fost un real succes. Filmarile au durat doua zile si in videoclip apar 28 de femei. Dan Teodorescu ne-a declarat ca au fost foarte multe reprezentante ale sexului frumos din care au trebuit sa le aleaga pe cele 28, decizia fiind foarte grea. Membrii trupei se gandesc, insa, la o solutie ca in urmatorul videoclip sa apara si cele care n-au fost incluse la filmarile "NonStop".

Asculta mai jos cele doua piese:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Teodorescu Taxi, #Dan Teodorescu acuzatie plagiat, #Taxi plagiat, #Taxi Non Stop , #cantareti