Drei Ros, singurul roman care face hip-hop american - Interviu

Joi, 08 Martie 2012, ora 14:54
5609 citiri
Drei Ros, singurul roman care face hip-hop american - Interviu

Drei Ros este un artist roman de hip-hop, care s-a mutat in Statele Unite la varsta de 16 ani, el fiind cunoscut si pentru faptul ca a colaborat cu Akon. Recent, interpretul a decis sa revina in tara pentru o perioada si sa se concentreze pe promovarea noului album.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Drei Ros a declarat ca vrea sa inregistreze cateva piese cu influente dance, pentru a fi in pas cu tendintele actuale.

El a mai povestit despre cum a ajuns sa colaboreze cu Akon, despre cat de mult dauneza pirateria unui artist si despre ce inseamna hip-hopul pentru el.

Salutare, Drei Ros. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu

activitatea ta de pana acum, as dori sa faci un rezumat al carierei tale.

What's uppp... Nici nu stiu cu ce sa incep. :) Sunt un artist independent si locuiesc in Los Angeles. Am la activ doua albume: unul cu trupa B.O.S.S. (Building Our Success Story), care a aparut in 2010, si "2Lumi 1Life", care a fost lansat anul trecut. Am colaborat cu Akon, Glasses Malone, Nico si multi artisti romani.

La 16 ani te-ai mutat in Seattle, SUA. Cat de greu ti-a fost sa te adaptezi acolo si cum ti-au influentat americanii perceptia despre muzica? Crezi ca ar fi fost altfel daca ai fi ramas in Romania (te-ai fi apucat de altceva, piesele tale ar fi fost altfel)?

Viata din State mi-a influentat preferintele muzicale foarte mult. Am locuit intr-o comunitate dominata de afro-americani, unde se asculta numai hip-hop si r'n'b. Daca as fi ramas in Romania cred ca faceam hip-hop romanesc, gen B.U.G. Mafia, sau ceva similar. Traind in State am avut ocazia sa invat despre arta hip-hop-ului "de la mama ei", cum se zice. Acum pot sa ma mandresc ca sunt singurul roman care face hip-hop american!

Care ar fi cele mai importante lucruri care te-ar determina sa te muti

inapoi Romania?

Am de gand sa vin in Romania in luna iunie si sa petrec cateva luni bune acasa. Nu cred ca am sa ma mut prea curand inapoi in Romania, pentru ca am multe proiecte in lucru in State si nu as vrea sa dau cu piciorul oportunitatilor de aici, care sunt destul de atractive.

Din ce in ce mai putini rapperi adopta stilul old-school al hip-hopului. Snoop Dogg si Busta Rhymes au dat-o pe electro-dance... Cum comentezi, avand in vedere ca piesele tale raman apropiate de "radacina" genului?

Incet-incet, radacina a inceput sa se subtieze si suntem in anul 2012. Asta se cam cere. Muzica progreseaza si, odata cu ea, si artistii trebuie sa se adapteze. Daca te limitezi la un singur stil sunt sanse sa nu reusesti, asa ca ii inteleg pe acesti artisti consacrati care incearca diferite stiluri. Si eu am cateva piese electro-dance care vor fi lansate curand cu diferite labeluri din Europa si State. De asemenea, pregatesc un album hip-hop care va aparea in toamna lui 2012.

Ce semnifica pentru tine hip-hopul si ce vrei sa transmiti prin piesele

tale?

Hip-hop-ul pentru mine reprezinta VIATA. Fiecare piesa imi da trairi diferite si de fiecare data incerc sa imi exprim aceste trairi cu ajutorul flow-ului si al versurilor. Uneori am un mesaj foarte puternic si abordez probleme sociale, dar alteori fac piese de club, care sunt de distractie si sunt menite sa te binedispuna. Incerc sa gandesc liber si sa nu imi limitez creativitatea.

Spune-ne cum a fost sa lucrezi alaturi de Akon

Am avut ocazia sa colaborez cu Akon prin cei de la Hitlab (un website care are parteneriat cu acesta si cauta noi talente muzicale). In 2010 am castigat cu piesa "Windin'" un concurs organizat de Hitlab. Atunci m-am imprietenit cu unul din A&R si am tinut legatura. In iunie 2011 am fost contactat si mi s-a oferit sansa sa inregistrez o piesa cu Akon, care era conceputa de acesta mai demult si neterminata. Asa s-a intamplat totul. Sper sa am ocazia sa colaborez cu Akon din nou in curand.

Pentru noul album ai realizat multe colaborari si stiu ca ai si o casa

de discuri. Te-ai gandit sa iei sub "aripa" ta si artisti romani? Daca da,

pe care?

Momentan incerc sa ma lansez pe mine. Voi lucra in paralel cu artisti romani si nu voi zice niciodata "nu" unei colaborari, asta daca piesa are potential. Cand voi fi realizat ca artist si voi detine o stabilitate financiara, atunci poate voi cauta noi talente si le voi ajuta.

Ce parere ai despre piraterie? Afecteaza grav artistul sau este

o forma de promovare?

Pirateria este o problema mare si limiteaza oportunitatile artistilor, afectandu-ne direct pe noi, muzicienii. Casele de discuri ezita sa semneze cu artisti nelansati pentru ca nu vor sa investeasca intr-un produs de care nu sunt siguri ca se vinde. Parerea mea este ca muzica merita sa fie cumparata, pentru ca este foarte multa munca in realizarea unui proiect. Asa, cel ce achizitioneaza materialul dovedeste faptul ca este un fan devotat si isi respecta idolul.

Un mesaj pentru fanii tai...

Vreau sa ii salut pe cei care au fost alaturi de mine inca de la inceput.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Drei Ros 2lumi diferite, #Drei Ros Akon, #interviu Drei Ros, #album nou Drei Ros, #Drei Ros piese noi, #romanians are smart , #cantareti