J. Yolo, despre carcotasi si acuzatia de plagiat pentru "Te pup, Pa Pa" Interviu

Vineri, 10 Mai 2013, ora 08:26
21719 citiri
J. Yolo, despre carcotasi si acuzatia de plagiat pentru "Te pup, Pa Pa" Interviu
Foto: Arhiva

J Yolo, pe numele real Maurice Jacques Yolo, a cucerit topurile romanesti in ultimele luni cu melodia "Te pup, Pa Pa". Daca acum ceva timp auzeam oamenii cantand pe strada "Eu vara nu dorm", melodia lui Connect-R, acum multi o fredoneaza pe aceasta, devenita chiar un salut in randul tinerilor.

Piesa este o adaptare dupa "Na Na, Hey Hey, Kiss Him Goodbye" a trupei Steam si, chiar daca acest lucru a fost precizat de cand s-a lansat melodia, tot au aparut carcotasi care l-au acuzat pe J Yolo de plagiat.

El nu este nou in lumea muzicala, din contra, doar ca in ulimii ani a ales sa stea mai mult in studio si sa activeze ca producator. Cantaretul a marturisit in cadrul unui interviu acordat Ziare.com si ce l-a facut sa se intoarca.

"Sotia mea m-a amenintat ca ma paraseste daca nu o fac", a povestit amuzat J Yolo, care de curand a devenit taticul unei fetite.

Revenirea pe piata muzicala a fost uimitoare, "Te pup, Pa Pa" ajungand imediat pe primele locuri in top. Cum te-ai decis sa revii in muzica? Stiu ca in acest timp ai stat mai mult in studio

Primul care m-a tras de urechi a fost Dani, intr-o dimineata, in cadrul emisiunii (Neatza cu Razvan si Dani - n.red.). Cica s-a saturat sa vada "cum ii imbogatesc pe altii" :). Apoi, sotia mea m-a amenintat ca ma paraseste daca nu o fac. Apoi m-a terorizat timp de cateva luni Magic Juice, colegul meu de productie si co-orchestrator al melodiei.

In decurs de cateva luni s-au petrecut multe lucruri in viata ta: te-ai intors pe piata muzicala, te-ai casatorit si ai devenit tatic. Iti e dor de ceva ce puteai face atunci cand nu erai atat de ocupat?

Nu, ca nu fac mai putine lucruri acum. Iar viata de parinte este destul de... palpitanta.

"Versurile in engleza se scriu repede"

A fost o perioada in care artistii romani s-au axat pe versuri in limba engleza, insa acum au revenit la limba romana. Din punctul de vedere al unui artist, crezi ca acest lucru il va costa in ceea ce priveste succesul in afara tarii? Va avea mai putine concerte?

Orice miscare costa, dar daca nu platesti, nu primesti nimic. Cu cat esti mai bine "infipt" la tine acasa, cu atat ti-e mai usor afara. Apoi, nu au intrat zilele-n sac, iar versurile in engleza se scriu repede.

Despre acuzatiile de plagiat

De fiecare data cand o piesa are sanse sa ajunga in topuri cineva sustine ca a fost copiata, chiar daca de cele mai multe ori se dovedeste ca nu este asa. A fost si cazul "Te pup, Pa Pa". Crezi ca o astfel de problema afecteaza succesul unei piese?

Pai... piesa "Te Pup, Pa Pa" chiar este "copiata". Este o adaptare dupa "Na Na, Hey Hey, Kiss Him Goodbye" a trupei Steam, iar acest lucru a fost precizat inca de la lansarea ei. Am avut feedback-uri negative, evident. Totusi, cei mai multi oameni simt ca noi facem muzica pentru muzica si apreciaza pamfletul.

Te-ai gandit ca ar putea chiar sa fie un mijloc de promovare?

Nu. Ma gandesc acum!

Se spune ca exista o invidie permanenta intre artisti. De cand faci parte din lumea muzicala, te-a deranjat vreodata vreun coleg? Ai simtit rautatea vreunuia?

Da, dar nu o prea iau personal. Nu te poate iubi toata lumea. Cu cat faci mai mult, cu atat creste numarul celor care nu te iubesc. Din experienta mea, cam 15% dintre artisti te agreeaza, 15% te dispretuiesc, iar celorlalti 70% nu le pasa nici cat negru sub unghie, ceea ce e absolut OK.

Sotia, amica din copilarie

Cum ai cunoscut-o pe Majda, sotia ta? Stiu ca amandoi sunteti nascuti la Ploiesti. Acolo v-ati cunoscut?

Ne-am intalnit cand eram foarte mici, dar asta nu-si amintesc decat mamele noastre. Ne-am reintalnit in Bucuresti, la insistenta unei prietene comune, care a povestit unuia de altul de-a lungul timpului.

Ea a jucat in mai multe telenovele. Daca s-ar intoarce la filmari, te-ar deranja daca ar trebui sa joace o scena de dragoste?

Un pic :).

J Yolo cu fiica sa - Foto: Mihaela Noroc

Ai declarat la un moment dat ca te rogi de la varsta de 3 ani. O sa va cresteti fiica in acelasi stil?

Facem tot posibilul, da. Eu imi doresc ca fiica mea sa fie cineva. Dar ce este omul fara Dumnezeu, din moment ce intelepciunea vine din cunoasterea si aplicarea preceptelor Lui?

Piesa "Te pup, Pa pa" este insotita de un videoclip la fel de haios

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#J Yolo Te pup PaPa, #J Yolo plagiat, #J Yolo melodie, #Te pup pa melodie, #J Yolo viata personala , #cantareti
Comentarii
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
O piesa banala, nimic original.