La multi ani, Romania! - Marcel Pavel

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 23:34
2432 citiri
La multi ani, Romania! - Marcel Pavel
Fotomontaj Ziare.com

Marcel Pavel este mandru ca este roman si o spune cu mana pe inima, pe oriunde s-ar duce. Cantaretul isi doreste ca de Ziua Nationala a tarii sa dispara toata ura si invidia.

"Glorie, iubire, sa avem o viata mai buna si toata ura si invidia sa dispara, sa prosperam", a declarat Marcel Pavel, pentru Ziare.com.

La multi ani, Romania! - Sebastian Papaiani

Marcel Pavel se numara printre cei mandri ca sunt romani si considera ca toti cei care nu simt acelasi lucru sunt frustrati.

"Eu intotdeauna sunt mandru, cand vorbim despre natiunea romana. Sunt mandru in fiecare zi, in fiecare moment. Cei care spun ca nu sunt mandri au o frustrare, sa plece in alta tara, daca au probleme de identitate. Sa nu uite ca aici si-au facut un nume. Sunt falsi patroti sau frustrati. Sa spui ca nu esti mandru ca esti roman inseamna ca te autodistrugi, te autocritici si te autodesfiintezi.

De ce? Pentru greselile pe care le fac altii? Din moment ce tu esti un om corect si un om al societatii, un om care faci bine celor din jurul tau si nu afectezi negativ pe nimeni, de ce sa nu fii mandru ca esti roman? Nu m-am ferit niciodata sa spun ca sunt roman si am colindat si eu lumea aceasta, aproape 80%", a mentionat cantaretul, pentru Ziare.com

Am discutat cu Marcel Pavel si despre cei care au ras de Romania si de romani, in ultimul timp, iar artistul considera ca acestia sunt cei ce "nu au respect de sine".

"Fiecare tara are problemele ei. Nu e totul roz nicaieri. Nimeni nu e perfect. Nici un italian si un francez, cei care fac misto de noi. Si ei au gunoaiele lor. Cei care rad de Romania si de romani nu au respect de sine", considera Pavel, care e convins ca romanii sunt mult prea toleranti cu cei care incearca sa ne "murdareasca" numele tarii.

La multi ani, Romania! - Stela Popescu

Pe de alta parte, acesta precizeaza ca si presa romaneasca are vina sa, pentru ca promoveaza foarte multe lucruri rele.

"Toate lucrurile rele si negative sunt etalate in presa. Ar trebui sa ne oprim, ca ne distrugem. Cei care fac acest lucru, o fac ori ca sa se bage in seama, ori ca o comanda politica, pentru ca altfel nu vad sensul", a sustinut artistul, precizand ca nu este mandru de "raufacatori, de cei care ne strica imaginea; ma dezic de ei, dar nu ma pot dezice de romanii mei, de cei care au onoare, care au valoare, care isi respecta identitatea si poporul".

Au trecut aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului una dintre cele mai emotionante si mai indragite poezii: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Ziare.com deschide un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Marcel Pavel Romania, #Marcel Pavel cantaret , #cantareti