Goran Bregovic canta in iunie la Timisoara

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 13:14
1544 citiri
Goran Bregovic canta in iunie la Timisoara

Goran Bregvic, impreuna cu orchestra sa numita simbolic "Wedding and Funeral Band", concerteaza in 2 iunie, la orele 20:30, in Parcul Rozelor din Timisoara. Spectacolul face parte din seria actiunilor "Arta contra drog" organizate de Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film "Dracula" si EURAD (Europe Against Drugs).

Pretul biletelor este de 150 RON la categoria VIP, 100 RON la categoria I si 75 RON la categoria a II-a, acestea putand fi achizitionate de la Agentia Capitol din Timisoara (Filarmonica Banatul), la Agentia de bilete a Teatrului si Operei Nationale, dar si online, pe: vandbilete.ro, biletoo.ro, blt.ro, biletedelatati.ro, eventim.ro, ticketpoint.ro, bilete.ro, conform unui comunicat de presa remis ziare.com.

Goran Bregovic este unul dintre cei mai apreciati muzicieni est-europeni. Artistul a devenit celebru datorita coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica - "Vremea tiganilor", "Arizona Dream" si "Underground".

Unicitatea, dublata de pasiunea cu care face muzica, l-a transformat pe Goran Bregovic intr-un important punct de reper al muzicii Balcanilor. Muzica sa combina sunete de talgere cu tuba, preluand influente din tango, ska, reggae, folosind chitara electrica impreuna cu instrumente traditionale si ritmuri autentice tiganesti.

"Din punct de vedere stiintific, muzica este primul limbaj al omului - a existat inainte de vorbire," explica Bregovic, "si... este singura limba pe care oamenii o au in comun. Daca vei canta muzica buna in Papua Noua Guinee, va fi acelasi lucru. Oamenii o vor trai" spune artistul.

Muzica de nunta si inmormantare

Bregovic canta impreuna cu Wedding and Funeral Band, orchestra compusa din suflatori tigani, voci traditionale bulgaresti, chitara electrica, percutie traditionala si cor bisericesc. "Orchestra de nunti si inmormantari" este recunoscuta la nivel mondial pentru unicitatea cu care imbina culturile din estul Europei.

Asa cum si Bregovic spune adesea in concerte, "orchestra este de inchiriat pentru nunti, dar si pentru inmormantari, desi costa mai mult pentru inmormantari, asa ca... ar fi mai bine sa nu muriti"! isi avertizeaza Bregovic publicul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concert Goran Bregovic Timisoara, #concert Bregovic iunie Romania, #concerte Goran Bregovic, #Goran Bregovic Romania , #concerte