Imagini cu Hitler, Stalin si Statul Islamic, in timpul unui concert in Cluj - Politia s-a autosesizat

Vineri, 19 August 2016, ora 20:51
8611 citiri
Imagini cu Hitler, Stalin si Statul Islamic, in timpul unui concert in Cluj - Politia s-a autosesizat
Foto: Facebook/Nagy Fero

Politia Cluj s-a autosesizat dupa ce, in timpul unui concert sustinut marti de Nagy Fero si formatia Beatrice, la Zilele Culturale Maghiare, au fost difuzate imagini cu Hitler, Stalin si membri ai organizatiei teroriste Statul Islamic.

In prezent, aceste imagini sunt verificate, pentru a se vedea daca se incalca legile.

"Politia s-a autosesizat cu privire la concertul in cauza si analizeaza materialele video pentru a vedea daca manifestarea intruneste elementele unor infractiuni.

Ulterior se va stabili daca vor fi persoane invinuite pentru aceasta infractiune", a declarat, vineri, Carmen Jucan, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Cluj.

La randul lor, organizatorii spun ca in imaginile de pe ecranele din Piata Unirii au aparut personaje care au marcat intr-un mod tragic si regretabil istoria europeana si mondiala.

"Ne exprimam regretul ca mesajul transmis in cadrul concertului nu a fost inteles, iar catre publicul larg a fost transmis un mesaj gresit. Pe ecranele din Piata Unirii din Cluj-Napoca, in timpul melodiei Secolul XX, au aparut imagini cu figuri care au marcat intr-un mod tragic si regretabil istoria europeana si mondiala.

Precizam ca versurile cantecului se indreapta impotriva acestor figuri istorice si a ideologiilor nocive ale acestora. Versurile cantecului caracterizeaza actele acestora drept teroare si cosmar", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

De asemenea, organizatorii afirma ca se delimiteaza de orice actiune cu caracter extremist si ca prin cele peste 500 evenimente de la fiecare editie incearca sa promoveze caracterul multicultural al orasului Cluj-Napoca.

"Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj condamna orice actiune extremista. Zilele Culturale Maghiare din Cluj reprezinta de 7 ani un eveniment cultural care este o punte intre comunitatea maghiara si comunitatea romana.

Am fost si suntem sustinatorii tuturor evenimentelor care au sprijinit si sprijina Clujul in demersurile sale de a deveni Capitala Europeana a Tineretului in 2015, respectiv pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2021.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj se delimiteaza in mod categoric de orice declaratie sau gest cu caracter discriminator sau instigator la ura si, in general, de orice declaratie sau gest care ar putea leza publicul", se mai arata in comunicat.

Imaginile care au ajuns in atentia Politiei au fost difuzate in timp ce formatia canta o piesa numita "Secolul XX", ale carei versuri sunt: "Sunt maghiar, m-am nascut maghiar/Tradatori si raufacatori m-au condus/Incotro ne duce vantul, pe noi cei 16 milioane?/Urasc tot secolul XX!/Glorioasa teroare alba si lagarul de munca de la Recsk/Dachau si Siberia/Trianon si Cotul Donului/O, spune-mi Doamne! O, spune-mi!/De ce sunt toate acestea?/Si spune-mi pana cand va mai dura?/Horthy a venit pe calul alb/Stalin gonea pe masini de razboi/Hitler a adus arma minune/Istoria ne-a bagat in buzunar!/Ce mai urmeaza, nu stiu/E ca un cosmar/Acolo unde se termina totul/1956/O, spune-mi Doamne! O, spune-mi!/De ce sunt toate acestea?/Si spune-mi pana cand va mai dura?".

Evenimentul Zilele Culturale Maghiare se afla in acest la a saptea editie si se desfasoara in perioada 14 - 21 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#politia Cluj autosesizat concert Nagy Fero, #imagini fasciste concert Nagy Fero Cluj, #Zilele Culturale Magiare Cluj , #concerte