Jose Carreras vrea sa vada Marea Neagra si Castelul Bran inaintea concertului de la Bucuresti

Joi, 23 Iulie 2015, ora 19:53
5507 citiri
Jose Carreras vrea sa vada Marea Neagra si Castelul Bran inaintea concertului de la Bucuresti
Foto: Captura Youtube/EuroArtsChannel

Jose Carreras, care va sustine ultimul sau concert in Romania, la complexul Romexpo din Bucuresti, pe 26 noiembrie, de la ora 20.00, vrea sa vada Marea Neagra si sa viziteze Castelul Bran, inainte de eveniment, informeaza organizatorii, Music Management Event.

Jose Carreras s-a aratat interesat sa vada Marea Neagra si sa viziteze Castelul Bran. Tenorul va sosi in Romania cu cateva zile inainte de concert, pentru a fi sigur ca isi va indeplini dorintele.

Totodata, organizatorii spun ca impatimitii muzicii clasice care vor veni la concertul din 26 noiembrie, de la complexul Romexpo, vor avea parte de o surpriza. Dupa ce tenorul a cantat in limba chineza, fiind acompaniat de celebrul pianist Lang Lang, cu ocazia unei gale transmise de postul national din China, acesta se gandeste sa interpreteze o piesa in limba romana la concertul de la Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, s-au epuizat deja biletele reduse cu 15%. Tichetele pot fi achizitionate online, de pe www.eventim.ro, si din reteaua magazinelor partenere (Orange, Vodafone, Domo, Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, Carrefour si benzinariile OMV). Pretul biletelor variaza, in functie de categorie: VIP - 864 de lei, categoria I - 702 lei, categoria a II-a - 594 de lei, categoria a III-a - 432 de lei, categoria a IV-a - 270 de lei.

Jose Carreras a sarbatorit, in 2014, prin rolul sau din noua opera "El Juez" ("Judecatorul") revenirea pe scena. Ovatii la scena deschisa, spectacol cu casa inchisa si cronici ce raportau o "revenire de vis" i-au marcat intoarcerea dupa o absenta de aproape opt ani. In ianuarie 2015, Carreras a repetat acest succes, prin reprezentatii la prestigioasa Opera Mariinsky din Sankt Petersburg (Rusia) si alte spectacole in diverse tari.

Dupa acest succes, Jose Carreras a demarat turneul mondial "O viata dedicata muzicii" ("A Life in Music"), iar, pe 26 noiembrie, va concerta pentru ultima data in Romania, potrivit organizatorilor evenimentului.

"Este fantastic faptul ca pot concerta cu cateva zile inainte de ziua mea de nastere (5 decembrie, n.red.) in acest minunat oras. Imi amintesc inca audienta minunata, oamenii care cunosc muzica si sunt atat de generosi si sufletisti. Sunt incantat sa revin in Bucuresti si sa cant in aceasta atmosfera inegalabila si pentru minunatul public roman", a declarat Jose Carreras.

Impreuna cu una dintre cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Carreras va oferi un concert alcatuit din melodii celebre ale perioadei "Belle Epoque" si din celebre arii de opera, opereta si din musical. "Acestea sunt melodiile care m-au miscat si entuziasmat mereu cand le-am ascultat. In aceste melodii salasluiesc pasiunea, emotia, un sentiment in inima si in sufletul meu pe care incerc sa le redau prin vocea mea", a mai spus tenorul.

Jose Carreras s-a nascut pe 5 decembrie 1946, in Barcelona, Spania, iar, 28 de ani mai tarziu, dupa interpretarea rolului Pinkerton din "Madame Butterfly", la New York City Opera, era ovationat si adulat atat de public, cat si de critici. Jose Carreras a facut parte si din proiectul "Cei trei tenori", alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, cu care a inceput in 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat pana in 2003, cand Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sanatate.

Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti care au activat in afara ariei muzicii clasice, precum Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour si Sarah Brightman.

Diagnosticat cu leucemie, tenorul a dovedit ca are o personalitate puternica, luptand si invingand aproape miraculos boala, iar, din 1988, dupa recuperarea sa, a infiintat Fundatia Internationala Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei. Dupa infiintarea fundatiei, a alocat mult timp pentru strangerea de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. Pana in prezent, tenorul a reusit sa stranga din donatii peste 71 de milioane de euro.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Jose Carreras Marea Neagra, #Jose Carreras Castelul Bran, #Jose Carreras concert Bucuresti , #concerte
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Vedi Ponta, puoi mori, José :))))