Recital extraordinar de ziua regelui Mihai

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 22:39
2318 citiri
Recital extraordinar de ziua regelui Mihai

Un recital extraordinar sustinut de celebrul pianist Dan Grigore, cu ocazia celei de-a 92-a aniversari a zilei de nastere a regelui Mihai, va avea loc joi, 7 noiembrie, la ora 19:00, la Sala Radio. Regele Mihai este nascut in 25 octombrie, insa isi sarbatoreste public ziua de nastere, impreuna cu cea onomastica, de Sfintii Mihail si Gavril.

Evenimentul se va desfasura in prezenta Altetelor Regale principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae.

Dan Grigore, artistul roman care a concertat pe toate meridianele lumii, de la Tokyo, Kyoto sau Osaka, la Anvers, Berlin, Munchen, Budapesta, Philadelphia, Washington, Paris, Roma, Ierusalim, Madrid, Barcelona, Copenhaga s.a, alaturi de prestigioase orchestre ale lumii si sub bagheta unor mari dirijori, se bucura de titlul de "Pianist al Casei Regale".

Drumul sau artistic se leaga de nume importante din istoria si cultura romana. Intre 1961-1965, printr-o bursa acordata de principesa Maria Cantacuzino-Enescu, a primit dreptul de a folosi pianul care a apartinut lui George Enescu, tanarul pianist fiind de altfel laureat al Concursului International George Enescu, la editiile din 1961 si 1967.

Celebra pianista si profesoara Cella Delavrancea l-a apreciat intr-o serie de articole, intr-o perioada in care criticii oficiali il ignorau. In1996a sustinut trei concerte alaturi de Orchestra Filarmonica din Munchen, sub baghetalui Sergiu Celibidache, de altfel ultimele concerte ale marelui dirijor, Dan Grigore fiind singurul pianist roman alaturi de care dirijorul s-a aflat la pupitru.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#recital Sala Radio Dan Grigore, #recital aniversare Regele Mihai, #concert Dan Grigore Sala Radio, #recital aniversare Regele Mihai Sala Radio , #concerte
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Ce nu i-ati propus pe cantareatza de la antifrauda ?!