Romania, in presa britanica: Dracula, folosit pentru a-i face pe tineri sa doneze sange

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 12:26
9081 citiri
Romania, in presa britanica: Dracula, folosit pentru a-i face pe tineri sa doneze sange
Foto: Facebook/Untold Festival

"Doua bilete la un festival de muzica din Transilvania? Un litru de sange, va rog. Ati putea crede ca este un episod de prost gust din Scooby Doo, dar asta chiar se intampla la festivalul Untold din nordul Romaniei, unde organizatorii ofera reduceri celor care doneaza sange inainte de a cumpara bilete".

Asa descriu jurnalistii de la The Guardian campania organizatorilor festivalului Untold de a da bilete celor care doneaza sange.

Folosindu-se de faptul ca Transilvania este cunoscuta drept "leaganul" vampirilor, mai ales gratie romanului "Dracula" al lui Bram Stoker, organizatorii au decis sa faca echipa cu Centrul de Transfuzii si au initiat proiectul "plata cu sange", se arata in articol.

Jurnalistii britanici amintesc ca Romania ocupa penultimul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de donatori activi, cu doar 1,7% din populatie si majoritatea dupa ce rude sau apropiati au avut nevoie de transfuzii.

"Avand in vedere ca Romania se confrunta cu o mare criza de sange, o campanie inspirata din aceste mituri, care sa atraga atentia asupra unei probleme reale, este mai mult decat binevenita", a declarat directorul festivalului, Bogdan Buta.

"Ne gandeam cum sa il includem si pe Dracula in festivalul nostru si dupa ce am vazut cifrele si cat de in urma este Romania la capitolul donarii de sange am vazut asta ca pe o oportunitate", a spus si PR managerul festivalului, Stefana Giugiu.

Jurnalistii britanici atrag atentia ca acest proiect este si o miscare buna de PR, avand in vedere ca festivalul este la prima sa editie si spera sa atraga sute de mii de vizitatori.

"Telefonul mi-a sunat incontinuu de cand am anuntat campania", a mai spus Stefana Giurgiu.

Festivalul Untold se va desfasura in perioada 30 iulie-2 august, la Cluj-Napoca. Cei care vor participa vor putea alege dintre zecile de concerte ce vor avea loc pe cele peste 10 scene ale festivalului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Festival Untold donare sange reducere bilete, #Festival Untold program concerte , #festival