Cele mai importante curente muzicale din istorie

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 20:53
4160 citiri
Cele mai importante curente muzicale din istorie

Dupa cum a spus candva scriitorul Victor Hugo, "muzica exprima ceea ce nu poate fi rostit". Nimic mai adevarat, daca ne gandim la modul in care notele unei melodii ne pot pune in miscare, ne pot readuce in atentie amintiri pierdute sau ne pot "vindeca".

Muzica nu este doar o arta, ci poate fi interpretata ca fiind un mijloc de comunicare indirecta, pe care receptorul il poate primi sau refuza, asemenea unui cadou. Ce altceva este muzica daca nu un dar?

Au existat numeroase curente muzicale care detin propria lor bucata din istorie si care au schimbat lumea. Lista de fata priveste acele curente care au avut un impact major in viata tinerilor si au influentat urmatoarele generatii si, desigur, poate fi intregita prin comentariile utilizatorilor.

Folk

Desi dateaza inca din secolul 19, muzica folk este cel mai adesea asociata cu miscarea hippie, care a luat amploare in anii '60. Plete, droguri, raporturi sexuale "libertine", atitudine in general libertina, binecunoscutul semn al pacii si chitara acustica. Sfarsitul curentului hippie nu a insemnat insa ca oamenii au renuntat la chitarele reci si la cantecele specifice, iar, la doua secole dupa aparitia sa, muzica folk se mentine vie prin pasiunea numerosilor artisti care adopta acest gen muzical.

Citeste continuarea pe METALHEAD aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
YouTube le permite utilizatorilor să descarce muzica și direct din browser
YouTube le permite utilizatorilor să descarce muzica și direct din browser
YouTube Music, platforma de streaming muzical a Google, aduce o nouă funcționalitate utilizatorilor săi: posibilitatea de a descărca muzică pentru a fi ascultată offline, chiar și atunci...
#muzica, #curente muzicale, #curente, #istorie, #rock, #metal, #metalhead , #muzica populara