Gheorghe Zamfir are un solo de nai in imnul turistic

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 07:39
1871 citiri
Gheorghe Zamfir are un solo de nai in imnul turistic

Imnul turistic al Romaniei, ce va fi lansat oficial la 1 mai, pe litoral, va fi interpretat in limba engleza si va contine trei momente de inspiratie folclorica.

"Este un proiect complex, care include mai multe stiluri muzicale, dar si mai multe voci", a declarat pentru Gandul Marius Moga, compozitorul imnului.

Celebrul naist Gheorghe Zamfir este unul dintre numele vehiculate de artisti care vor interpreta ceea ce se vrea a fi - potrivit oficialilor de la Turism - "hitul verii".

"Am discutat cu doamna ministru Udrea la concertul din prima zi de Paste de pe litoral despre acest fapt, dar astept sa mi se confirme daca voi fi sau nu implicat in proiect", afirma Zamfir.

"Versurile melodiei sunt in engleza", spune cunoscutul naist, "si se repeta adesea indemnul << Come to Romania >> ", a mai declarat Zamfir.

Marius Moga a declarat ca propunerea de realizare a imnului a venit de la Ministerul Turismului in urma cu cateva saptamani si ca s-a apucat rapid de lucru.

Pe de alta parte, echipa de "specialisti" la Ministerul Turismului (MT), patronata de Elena Udrea, se dovedeste a fi total neinspirata in ceea ce priveste alegerea noului slogan turistic al Romaniei.

Potrivit Gardianul, "Romania, the land of choice" plagiaza titlul unui articol de promovare a Croatiei: "Croatia: Land of choice".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Gheorghe Zamfir imn, #imnul turistic Moga, #Udrea imn , #muzica populara