Margareta Paslaru si-a lansat un album in fata clubului #Colectiv: Sa nu pierdem sansa de a face bine

Luni, 30 Mai 2016, ora 21:34
4172 citiri
Margareta Paslaru si-a lansat un album in fata clubului #Colectiv: Sa nu pierdem sansa de a face bine
Foto: Arhiva Ziare.com

Cantareata Margareta Paslaru a lansat, luni seara, in fata clubului Colectiv, in prezenta catorva zeci de persoane, albumul "Cum sa te las".

Evenimentul a fost precedat de o slujba religioasa, la care au asistat victime si rude ale celor care si-au pierdut viata in clubul bucurestean pe 30 octombrie 2015. Artista promite ca banii din acest album, cu exceptia costurilor de productie, vor fi folositi pentru supravietuitorii tragediei.

"Incercam in felul acesta, prin muzica, sa contribuim la procurarea unor medicamente, poate chiar si tratamente, depinde de vanzarile pe care le vom face, sa nu pierdem sansa de a face bine. E vorba despre sentimentele fiecaruia si fiecare percepe altfel, la o diferita intensitate, asa incat cuvintele sunt de prisos.

Sa lasam muzica sa vorbeasca si sa pledeze. Daca veti asculta in masina aceasta compozitie, 'Cum sa te las', tocmai aceasta este ideea este ca noi nu ii lasam si nu ii uitam", a declarat Margareta Paslaru, care s-a declarat "foarte tulburata" de tragedia din clubul Colectiv, informeaza News.ro.

Interpreta a semnat zeci de autografe pe albumele sale care au fost puse in vanzare la pretul de 20 de lei.

Printre cei care i-au cerut autograful s-a numarat si un ranit in incendiu, cu mainile acoperite cu manusi si o arsura neacoperita pe scalp.

"Acest album este pentru voi. Imi pare rau ca nu este loc sa scriu mai mult", i-a spus Margareta Paslaru tanarului, urandu-i sanatate.

Gestul Margaretei Paslaru, si apreciat, dar si criticat

Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat si rude ale celor care si-au pierdut viata in incendiu.

"Este un gest foarte frumos, foarte uman", a spus o femeie in doliu, vorbind despre initiativa Margaretei Paslaru.

Gestul artistei a fost apreciat si de alti participanti la evenimentul de lansare. "Dansa are un motto, pe care il urmeaza - In tinerete fa-ti un nume, iar la batranete foloseste-l ca sa ii ajuti pe ceilalti", a spus o femeie, care a cumparat aproximativ zece albume. "M-au rugat colegii", a explicat ea.

Totusi, alte persoane prezente la eveniment au apreciat mai putin gestul artistei. "Foarte bine ca face bani, dar sa ii faca in alta parte", le-a spus o tanara prietenelor ei.

In schimb, presedintele Asociatiei Colectiv GTC 3010 si-a exprimat aprecierea pentru artista: "Ne onoreaza gestul doamnei Margareta Paslaru. Stiu ca a pus mult suflet in acest album si, tocmai din acest motiv, ii multumim pentru generozitatea ei", a precizat Eugen Iancu.

Lansarea albumului a fost precedata de o slujba religioasa, organizata de sapte preoti, insotiti de un cor format din elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Bucuresti.

"Acest album, in opinia mea, este ca o raza de speranta, pentru ca este dedicat supravietuitorilor de la Colectiv. Fiecare CD vandut alina o suferinta. Melodia 'Cum sa te las' se potriveste manusa pentru acest eveniment pentru ca se incheie optimist cu 'Da-mi bratul, ne intoarcem amandoi'", a declarat Margareta Paslaru.

Incendiul din noaptea de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv a provocat moartea a 64 de persoane si ranirea grava a altor cateva zeci.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#margareta paslaru colectiv lansare album , #noutati muzica