Angela Gheorghiu le-a adus in concert un omagiu Doinei Badea si lui Marius Teicu

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 09:49
6926 citiri
Angela Gheorghiu le-a adus in concert un omagiu Doinei Badea si lui Marius Teicu
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Soprana Angela Gheorghiu a declarat, vineri seara, cu ocazia concertului extraordinar sustinut in Piata Constitutiei, ca nu trebuie uitate cele mai importante voci din muzica usoara romaneasca, subliniind ca le multumeste acestor interpreti pentru mostenirea lasata.

Cea de-a doua parte a concertului sustinut de Angela Gheorghiu si tenorul Teodor Ilincai a inclus, alaturi de arii clasice, piese precum "Oameni" de Marius Teicu, "Ploaia si noi" de Vasile V. Vasilache, "Valurile Dunarii: Muzica" de George Grigoriu.

"Aseara am trimis un mic fragment din repetitie lui Marius Teicu. Colegul si prietenul meu a cantat atat de frumos aceasta piesa... Ne-am gandit ca este cazul si avem o indatorire, din punctul meu de vedere este o indatorire, sa nu uitam vocile cele mai importante din Romania - chiar si in aceasta seara, cu precadere clasica - vocile celor care au cantat muzica usoara romaneasca.

Am ales pentru asta seara un cantec de-al Doinei Badea. Soarta a fost atat de cruda cu ea. Trebuie sa facem orice ne sta in putinta - si eu ii aduc multumire si un prinos pentru tot ce ne-a lasat", a precizat Angela Gheorghiu, dupa ce tenorul Teodor Ilincai a interpretat piesa "Oameni".

Indelung aplaudati, cei doi au revenit pentru un bis, care a inclus: "Granada", "O sole mio" si "O mio babbino caro".

In timpul ultimei piese, multimea a fost acoperita, pentru mai multe zeci de secunde, de o ploaie de confetti, imprastiata de patru tunuri speciale.

"Vreau sa vad luminile telefoanelor, sa vad ca inca mai sunteti aici. Luminile dumneavoastra sunt mult mai frumoase. Multumim!", a spus Angela Gheorghiu razand.

Prima parte a programului a inclus arii din operele: "Italianca in Alger" de Gioachino Rossini, "Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, "Carmen" de Georges Bizet, "Tosca", "Turandot" si "Manon Lescaut"de Giacomo Puccini, "La Wally" de Alfredo Catalani, "Andrea Chenier" de Umberto Giordano.

Printre spectatori s-au numarat primarul general Gabriela Firea, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, Grigore Lese, Gheorghe Zamfir, Felicia Filip, Paula Seling si Ovi, Andreea Marin.

Peste zece mii de persoane au asistat la concertul organizat in deschiderea seriei de evenimente dedicate Zilelor Bucurestiului. Intrarea a fost libera.

Angela Gheorghiu si tenorul Teodor Ilincai, care au sustinut impreuna concerte de succes la Valladolid, Londra si Bodrum, au fost acompaniati de Filarmonica George Enescu, alaturi de care marea soprana a cantat in trecut la Royal Opera House Muscat din Oman, precum si la Ateneul Roman. Dirijorul spectacolului a fost maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu a concertat inca de la inceputul carierei sale.

Iata programul de weekend de la Zilele Bucurestiului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Angela Gheorghiu concert Bucuresti, #Angela Gheorghiu Marius Teicu Doina Badea , #opera