Ziare.com

Biografii celebre: In memoriam - Luciano Pavarotti (Video)

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 09:02

   

Biografii celebre: In memoriam - Luciano Pavarotti (Video)
Luciano Pavarotti s-a nascut la 12 octombrie 1935, la Modena, demonstrandu-si inca din copilarie vocatia: o voce admirabila, talent si daruire pentru un destin de exceptie in lumea muzicii clasice.

Plin de admiratie pentru tatal sau, tenor dotat cu o voce superba, evoluand in cadrul "Corale Rossini" din Modena, micul Luciano petrecea zile intregi fascinat de discurile celebre ale vremii, cu ajutorul carora invata cu rapiditate sa recunoasca si sa imite marile voci ale muzicii clasice, relateaza Biografie Online.

Studiile sale nu au fost insa in exclusivitate muzicale, ba dimpotriva, pentru multa vreme, aceasta a reprezentat doar o pasiune cultivata in timpul liber, Luciano dorindu-si initial sa devina profesor de educatie fizica.

Din fericire, lectiile de canto urmate in paralel cu maestrul Arrigo Pola reusesc sa indrepte pasii tanarului tenor intr-o alta directie, astfel incat, in 1961, Luciano isi revendica premiul international "Achille Peri", moment care a reprezentat un punct de rascruce in viata sa profesionala si personala, deopotriva.

Luciano Pavarotti paseste cu entuziasm pe scena muzicii clasice, cucerind publicul si criticii cu fiecare spectacol la care ia parte si transformandu-se, an dupa an, intr-una din cele mai impresionante voci clasice ale planetei.

Succesul inregistrat la scara internationala pare sa-l motiveze din ce in ce mai mult pe Pavarotti in eforturile sale de a deveni mereu mai bun, mai apropiat de perfectiune, fascinand publicul de pe toate meridianele lumii cu vocea sa inegalabila.

Cu o cariera de peste 40 de ani de succese, Pavarotti a afirmat cu convingere: "Cred ca o viata petrecuta in slujba muzicii este o viata dedicata frumusetii, adica scopul caruia i-am consacrat intreaga mea existenta".

In 6 septembrie 2007, Luciano Pavarotti moare la varsta de 71 de ani, luptand impotriva cancerului, dar vocea sa inimitabila ramane la fel de vibranta in inimile celor ce l-au admirat si l-au ascultat cu fiorul unei emotii fara seaman, profunde si miscatoare, traind experienta unica a unei inaltatoare senzatii.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6352 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor