Blaze Bayley, fost solist Iron Maiden, un motociclist caruia ii place accentul romanilor

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 16:13
2519 citiri
Blaze Bayley, fost solist Iron Maiden, un motociclist caruia ii place accentul romanilor
Foto: blazebayley.net

Blaze Bayley, fostul solist al trupei Iron Maiden, in perioada 1995 - 2000, perioada in care melodiile formatiei erau pe buzele tuturor, a fost recent in Romania, pentru a inregistra un material (Mercy Killer) cu Trooper, trupa autohtona. Va mai reveni in martie, pentru a canta in The Silver Church, pe 23.

Tot in martie va demara si turneul The King of Metal World Tour, odata cu lansarea pe piata a unui nou album.

Intre venirile in Romania, rockerul in varsta de 49 de ani, nascut in Birmingham, a fost de acord sa acorde un interviu Ziare.com. Asa am aflat ca Romania era una dintre destinatiile in care isi dorise sa ajunga de multa vreme, insa n-a fost posibil. Si acum are amintiri placute de la concertul din 1995, insa abia asteapta sa le inlocuiasca cu unele noi.

E de parere ca Romania s-a schimbat mult fata de 1995: "Spre deosebire de prima oara cand am fost in Romania, acum seamana mai mult cu restul Europei, orasele mari. Are multa istorie, ceea ce foarte interesant", a declarat Bayley.

Nici el nu mai seamana insa cu rockerul pletos de acum cativa ani, in prezent renuntand total la plete. Nu insa si la tatuaje, care te duc cu gandul la motociclistii din Vest. Iar Bayley recunoaste ca una dintre cele mai mari pasiuni ale sale este motocicleta, de care, in turneu, ii e aproape la fel de dor ca si de cainele lasat acasa. Are o Yamaha Virago 1100, care va aparea, de altfel, pe coperta urmatorului sau album, iar masina familiei e doar pentru sotie si fiica.

Fan al mancarii picante si al filmului Gattaca

Cand nu e in turneu si nu inregistreaza, Bayley se relaxeaza gatind mancare picanta, momente in care sotia nici nu poate intra in bucatarie din pricina aromelor puternice. Adora sa priveasca Gattaca, cu Ethan Hawke, film care a stat la baza unor hituri precum The Launch, de pe Silicon Messiah, sau Reach out, de pe acelasi album.

Adora sa mearga cu bicicleta pe munte si sa asculte Fiddlers Bid, Guillian Welsh si orice muzica lipsita de tobe, dupa cum a declarat pentru Ziare.com. "Cand fac un album, sunt foarte concentrat pe tobe, asa ca e dificil sa ma bucur de muzica in care se aud tobele", a declarat muzicianul. Si el a fost atins de microbul numit Lady Gaga, recunoscand ca i-ar placea sa faca o melodie cu artista.

Nu intelege muzica dance si pe cea de club

Legat de muzica pe care nu o poate intelege, care ii intra pe o ureche si iese pe alta fara sa fi lasat ceva in loc, a mentionat dance si pe cea de club. Nu exista haine pe care sa nu le poata purta, asa iesind la iveala latura sa amuzanta, adaptabila, deschisa provocarilor, de artist.

Peste 10 ani, Bayley se vede facand acelasi lucru, poate doar mergand in turneu mai putin, pentru ca este un familist convins si ar vrea sa se bucure de familia lui cat poate de mult in timpul ramas.

Oricum, ar vrea sa includa Romania in toate turneele sale, pentru ca ii plac romanii, in general, pentru generozitatea, caldura, mancarea, limba si accentul lor "interesant", dupa cum a recunoscut. In plus, il au pe Dracula, a mai spus el, iar castelul acestuia este una dintre destinatiile de bifat, cel putin in cazul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#interviu Blaze Bayley, #Blaze Bayley Romania, #blaze bayley iron maiden, #Blaze Bayley concert Bucuresti , #rock