Festivalul de la Mamaia: Zece trupe la Sectiunea rock "Teo Peter"

Duminica, 28 August 2011, ora 10:43
1614 citiri
Festivalul de la Mamaia: Zece trupe la Sectiunea rock "Teo Peter"
Foto: Arhiva

Cea de-a treia seara a Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia 2011 i-a adus pe scena Teatrului de Vara Soveja din Constanta pe cei noua finalisti de la sectiunea Interpretare si cei sase de la sectiunea Creatie, dar si pe cele 10 formatii care au intrat in concurs la cea mai noua sectiune - rock "Teo Peter".

Finalistii de la Interpretare au venit pe scena cu si mai multe emotii decat la prima aparitie, dar si cu piese noi prin care sa-i impresioneze pe membrii juriului. Finalistii au fost Nicoleta Ticala cu piesa "Pentru dragostea ta", Elena Rodica Tudor - "Ochii tai", Ioana Diana Prepelita - "Uita nostalgia", "Daniela Marin" - Nu-mi ucide sufletul", Alin Ignat - "Daca intr-o zi ma vei iubi", Iolanda Florina Ulmeteanu - "Lasa-ma sa te iubesc", Lorena Muntenas - "Eu te astept iubire", Cornelia Goda - "Mai frumoasa" si Oana Diana Radu - "Salcia".

La sectiunea Creatie au fost prezente doar sase piese dupa ce concurenta Bernice Chitiul a fost eliminata din finala deoarece melodia sa "Vei mai fi", muzica si text Virgil Popescu, a fost descoperita ca fiind plagiata.

Piesele care au ramas in concurs au fost "Doar a ta" compozitori Liviu Cocoru, Marius Draghici, Catalin Fantaneanu, Dumitru Catalin Cotelin si Ana Maria Popa, "Mi-e dor de ochii tai" - Georgian Sorin Zlat, "Doar noi" - Gabriel Baruta, "Mereu invingator" - Tudy Zaharescu, "Sunt gelos" - Adrian Romcescu si "Ciao amore, come stai?" - Marcel Dragomir.

La finalul serii, pe scena Teatrului de Vara Soveja din Constanta au urcat, rand pe rand, cele 10 trupe calificate in cea mai noua sectiune a Festivalului de la Mamaia, sectiunea rock "Teo Peter".

"In aceasta seara, dupa finala, va debuta sectiunea rock, cu emotiile de rigoare. Am sa va rog sa fiti intelegatori si fata de concurenti si fata de organizatori fiindca este prima oara cand vom schimba zece trupe la vedere, in direct, la televiziune. Se mai pot intampla defectiuni si este prima oara cand incercam aceasta performanta. Sper ca an de an sa ne perfectionam la aceste schimbari rapide la fata", a spus directorul festivalului, Cristian Zgabercea, in conferinta de presa care a avut loc sambata la Pavilionul Expozitional Constanta.

Cele zece trupe care au evoluat la Mamaia la sectiunea rock au fost Addiction, Fara Precedent, Fire Escape, Harmony, Magnum Opus, Marca Inregistrata, Overdrive, Pasager, Tips si Vertigo.

Gala Laureatilor

Ultima zi a Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia 2011 este rezervata Galei laureatilor, urmand ca seara sa fie inchisa cu un recital al trupei Cargo.

Premiile care vor fi oferite la cele trei sectiuni sunt de 1.500 euro (locul I), 1.000 euro (locul II) si 500 euro (locul III). Trofeul Mamaia 2011 va fi o Skoda Fabia. Acestora li se vor adauga Premiul In memoriam "Teo Peter" si doua premii speciale ale Societatii Romane de Radiodifuziune, plus un premiu oferit de Fundatia Internationala "Ion Voicu".

Gazdele editiei din acest an sunt Geanina Corondan si baietii de la Cassa Locco, ei intretinand atmosfera pe parcursul celor patru zile de festival.

Juriul este compus din Madalin Voicu (presedinte), Viorel Gavrila, Berti Barbera, Titus Andrei, Gabriela Scraba, Cristi Minculescu, Mihai Pocorschi, Andrei Tudor, Corina Chiriac, Andrei Partos, Adrian Ordean, Mircea Dragan si Cristian Zgabercea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#festival muzica Mamaia, #sectiunea Teo Peter, #festival Mamaia sectiunea rock , #rock