Calin Goia, despre o colaborare cu Metallica si Queen

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 17:59
2448 citiri
Calin Goia, despre o colaborare cu Metallica si Queen
Foto: Facebook/Calin Goia

La peste 15 ani de activitate, trupa Voltaj continua sa aduca fanii la concerte. Vorbind despre succesul trupei, solistul Calin Goia admite ca este norocos, si el si colegii sai, ca "pot trai OK", "la nivelul tarii noastre", doar din muzica.

Secretul succesului este, in viziunea acestuia, "sa fii cu picioarele pe pamant, sa muncesti la fel de mult ca in prima zi in care ai incercat sa scoti capul in muzica ", si "sa o faci din placere". In plus, a declarat el pentru Agerpres, trebuie sa "canti despre ce ti se intampla tie si nu incerci sa fii altceva decat ceea ce esti in realitate".

"Noi ne consideram, si am spus asta intotdeauna, norocosi ca putem sa traim facand ce ne place, ceea ce e un lucru mai rar in Romania, in general, aici muncesti sa supravietuiesti. Noi supravietuim si o ducem bine facand ceea ce ne place cel mai mult - sa cantam", a mai spus Calin Goia.

Stilul formatiei ramane acelasi

Cat despre stil, acesta a promis ca acesta nu se va schimba: "Cand ne uitam la cei mai mari de afara, vedem ca fiecare trupa isi pastreaza linia, nu azi canta ceva si maine altceva". Totusi, admite el, "Daca stai sa asculti acum o piesa din anul 2000 si asculti una din 2013, sunt schimbari de sound, in schimb, mesajul, stilul, in mare, asa, al formatiei, ramane acelasi si cred ca asa e si normal".

In ceea ce priveste colaborarile din cariera de peste 15 ani a trupei, artistul a amintit ca acestea nu au fost putine, enumerandu-i pe Damian Draghici, o cantareata din Siria, o serie de artisti hip hop sau trupa de muzica electronica Deepside Deejays.

Intrebat cu ce artisti internationali si-ar dori o colaborare, Calin Goia a replicat: "Daca ar fi sa accepte ei o colaborare, probabil ca am face cu trupele noastre de suflet, dar care sunt foarte mari si probabil ca nu o sa se materializeze chestia asta vreodata, Metallica, Queen, care, ma rog, fara Freddie Mercury nu mai e la fel, dar nu se pune problema colaborarii, pur si simplu iti enumar ce ne place noua sa ascultam, U2, Coldplay, ma rog".

In ceea ce priveste un turneu international, trupa Voltaj nu e foarte interesata, din simplul motiv ca "noi cantam in limba romana si unde am mai cantat in strainatate a fost pentru comunitatile de romani".

Albumele nu se mai vand

Va urma si un nou album, insa graba nu e mare in acaesta directie, din moment ce "la ora actuala albumele nu mai sunt ce au fost acum cativa ani, adica nu se mai vand in niciun fel si producatorii nu mai sunt interesati sa investeasca intr-un album.

Lumea cumpara si consuma muzica altfel acum, de pe Internet, cate un single, au disparut CD-uri si, tin minte, ani la rand ne chinuiam sa gasim o coperta interesanta, sa fie un booklet unde sa citeasca oamenii versurile. Nu mai e la moda treaba asta, dar noi, poate si din nostalgie, o sa mai scoatem albume si fizic", a mai spus solistul trupei Voltaj.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Clin Goia interviu, #Voltaj nou album, #Voltaj turneu international, #Voltaj schimbare stil, #Voltaj colaborari , #stiri muzica