Cei mai bogati artisti de hip hop din lume: Cine l-a intrecut pe Jay Z

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 14:20
3842 citiri
Cei mai bogati artisti de hip hop din lume: Cine l-a intrecut pe Jay Z
Foto: vk.com

Dr. Dre tocmai a devenit cel mai bogat cantaret de hip-hop, acesta incasand in anul care a trecut exorbitanta suma de 620 de milioane de dolari.

Conform unui raport publicat de Forbes, compania fondata de Jimmy Iovine si Dr. Dre, Beats, a fost preluata de Apple, Dr. Dre anuntand imediat ca tocmai a devenit primul hip-hopper miliardar din lume. Totusi, daca se scad taxele, probabil ca mai e putin drum pana acolo, noteaza sursa.

Hip-hoperi cu creier de afaceristi (Galerie foto)

Chiar si asa, Dr. Dre e pe drumul cel bun, aflandu-se in topul hip-hopperilor cu cele mai mari castiguri. De fapt, suma castigata de acesta este mai mare decat incasasarile hip-hopperilor din Top 24.

"E sigur ca industria castilor pentru telefoane mobile e o afacere buna", a declarat DJ Khaled, aflat si el in top, insa pe locul 20, referindu-se la compania Beats, co-fondata de Dr. Dre.

La distanta extrem de mare se afla Jay Z, sotul lui Beyonce, cu castiguri de "numai" 60 de milioane de dolari, totusi in crestere constanta, gratie celui mai recent album, celor 68 de concerte din acesta perioada si vanzarilor la coniacul D'Usse, cu care si-a asociat numele, printre altele.

Pe acelasi loc cu Jay Z, din punct de vedere al incasarilor, se afla si Diddy, tot cu 60 de milioane de dolari. Mare parte din castiguri vin din contractul pe care il are cu o companie producatoare de votca. Restul vin din alte intelegeri, cum ar fi pentru promovarea unui tip de tequila sau a unui brand de haine.

Urmeaza Drake, cu 33 de milioane de dolari, bani castigati din vanzarea celui de-al patrulea album de studio, "Nothing Was the Same", dar si dintr-un contract pe care il are cu Nike.

Clasamentul se continua cu Macklemore & Ryan Lewis, cu 32 de milioane de dolari. Duo-ul din Seattle are patru premii Grammy (obtinute din sapte nominalizari).

Nou-venitii in acest clasament sunt DJ Khales si J.C.Cole, alte nume care se mai regasesc in top 10 fiind Kanye West, Lil Wayne, Pharrell Williams sau Eminem.

1. Dr. Dre - 620 de milioane de dolari

2. Jay Z - 60 de milioane de dolari

2. Diddy - 60 de milioane de dolari

4. Drake - 33 de milioane de dolari

5. Macklemore & Ryan Lewis - 32 de milioane de dolari

6. Kanye West - 30 de milioane de dolari

7. Birdman - 24 de milioane de dolari

8. Lil Wayne - 23 de milioane de dolari

9. Pharrell Williams - 22 de milioane de dolari

10. Eminem - 18 de milioane de dolari

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#top artisti incasari hip hop Forbes, #Forbes castiguri hip hop 2014, #Dr Dre bani Beats Apple , #stiri muzica