Phil Collins isi incheie cariera muzicala: Nu cred ca voi lipsi cuiva

Joi, 03 Martie 2011, ora 13:21
4787 citiri
Phil Collins isi incheie cariera muzicala: Nu cred ca voi lipsi cuiva

Phil Collins, in varsta de 60 de ani, fostul solist al trupei Genesis, a anuntat ca intentioneaza sa-si incheie cariera muzicala, din cauza problemelor de sanatate care nu-i mai permit sa cante la tobe.

In plus, spune el, este convins ca lumea s-a saturat sa-l asculte, ca este un moment bun sa se retraga si declara ca nu crede ca cineva ii va duce dorul, informeaza The Telegraph.

Phil Collins are probleme cu auzul, are o vertebra dislocata si probleme la nivelul mainilor, nervii fiindu-i afectati. Pe langa toate acestea, artistul simte ca nu mai are loc pe scena in muzica actuala.

"Ma uit la MTV Music Awards si imi zic ca nu pot fi in aceeasi bransa cu ei", spune Collins despre cei care fac muzica in prezent, declaratia fiind facuta pentru revista FHM.

"Nu mai apartin acestei lumi si nu cred ca voi lipsi cuiva", a mai declarat Phil Collins. "Voi merge intr-o vacanta misterioasa pe bicicleta si nu ma voi mai intoarce. Asta ar fi o cale buna sa termin povestea, nu?", a intrebat el retoric.

Prea mult succes

Collins, care in prezent locuieste singur in Elvetia, dupa divortul de cea de-a treia nevasta, in 2007, s-a bucurat de o enorma popularitate in cei peste 40 de ani de cariera, atat ca si tobosar, cat si ca si solist al trupei Genesis, fiind totodata si unul dintre cei mai bine platiti artisti solo ai tuturor timpurilor.

Insa tocmai succesul si faptul ca piesele sale au fost difuzate pana la saturatie au facut ca lumea sa vrea sa il stranga de gat, dupa cum s-a exprimat el. "E suprinzator ca unii au ajuns sa ma urasca. Imi pare rau ca am avut succes. Sincer, nu intentionam ca totul sa aiba asa o intorsatura", a mai spus artistul.

Starul, care a vandut peste 150 de milioane de albume, se concentreaza in prezent pe cei doi fii, Nicholas and Matthew, pe care ii are cu cea de-a treia sotie, Orianne Cevey. El a declarat ca nu-i e teama ca nu mai poate canta la tobe, ci ca nu mai poate taia o felie de paine si nu mai poate construi lucruri pentru baietii sai.

Recent, Phil Collins a refuzat sa apara in show-ul lui David Letterman, unul extrem de popular, care se bucura de o mare audienta, sub pretextul ca in ziua emisiunii erau baietii la el.

Collins a declarat recent si ca a luat in considerare sinuciderea, pentru ca era constant criticat pentru munca sa, insa a renuntat la idee gratie copiilor sai. Artistul mai are doi copii dintr-o casatorie anterioara.

Phil Collins s-a alaturat trupei Genesis in 1970, ca si tobosar, insa a ajuns sa-l inlocuiasca pe Peter Gabriel, ca si solist. In anii '80 a ajuns sa se bucure se succes cantand solo, desi era in continuare liderul Genesis. A castigat 7 premii Grammy si un Oscar pentru "You'll Be in My Heart", de pe coloana sonora din filmul de animatie "Tarzan", in 1999. De 10 ani nu a mai lansat insa nimic.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Phil Collins se retrage, #Phil Collins sfarsit cariera, #Phil Collins retragere, #Phil Collins renunta muzica, #Phil Collins premii , #stiri muzica