Care este hitul romanesc al anilor 1990 - 2000? - Sondaj Ziare.com

Marti, 14 Iunie 2011, ora 14:33
50146 citiri
Care este hitul romanesc al anilor 1990 - 2000? - Sondaj Ziare.com
Foto: montaj Ziare.com

Lumea evolueaza si, in acelasi timp cu ea, muzica si gusturile oamenilor. Cu toate acestea, au fost ani in care toata lumea asculta cam aceleasi lucruri. Formatii precum Andre, 3 Sud Est sau O-zone au lansat hituri dupa hituri si se poate spune ca au facut istorie, insa nu stim care dintre acestea au fost cele mai bune. Haideti sa stabilim impreuna acest lucru.

In 1998 doua fete au lansat formatia Andre si au ajuns sa fie, probabil, cele mai cunoscute tinere din intreaga tara. Andreea Antonescu si Andreea Balan au ajuns sa fie modelul pentru mii de tinere care fredonau melodii precum "Libera la mare", "Lasa-ma papa la mare" sau "Noapte de vis". Fetele au fost implicate in mai multe certuri si, la inceputul anilor 2000, au hotarat sa mearga mai departe separat. Melodia propusa de Ziare.com pentru top este "Libera la mare".

Cate fete nu au suspinat dupa Laurentiu, Mihai sau Viorel, altfel spus 3 Sud Est? Cei trei baieti de pe malul marii au strabatut tara in lung si in lat si au scos hit dupa hit, performanta greu de egalat si si mai greu de depasit. Fara doar si poate melodia emblematica pentru 3 Sud Est este cea intitulata "Amintirile".

"Ia cu tine si inima, inima mea/ Si ascunde-o in bagaje, pe undeva/ Ia-o cu tine acolo-n America/ Sau in Asia". Cine nu isi aminteste de melodia fetelor de la ASIA si de bucuria fanilor cand o ascultau?

Alti trei baieti, Dorin, Costi si Mihai, adica Valahia, au facut deliciul fanilor cantand despre fete, bani, mare, soare, dar si despre fructe, mai exact despre "Banana".

In urma cu aproximativ zece ani, fetele care sufereau din dragoste varsau lacrimi grele pe o melodie care a ajuns hit pe acest segment. "Doi ochi caprui", cantata de surorile de la Bambi, Denisa si Raluca Tanase, emotiona pe oricine. Anii au trecut, fetele au crescut, dar succesul nu a disparut.

Cand spui Ana Maria, te gandesti automat la "Ochii tai", melodie care i-a marcat cariera, dupa cum marturisea cantareata in cadrul unui interviu.

De la o melodie trista sa trecem la una care se potriveste cu aceasta perioada. Fetele de la Candy, adica Giulia, Claudia si Selena, anuntau ca in "vara asta fac tot ce imi trece prin cap" cantand bucuroase "Mergem la mare". "Ne bucuram de soare/ Astazi mergem la mare" rasuna din masinile tinerilor ce plecau catre litoral.

"Haide vino inapoi/ Sa fim iar amandoi/ Vino la mine/ Vreau sa fiu iar cu tine" canta Delia Matache alaturi de Nick in anii '90. Cei doi formau trupa N&D, care s-a destramat in 2003, dupa ce Delia a ales sa mearga mai departe separat.

Atunci cand ne amintim de copilarie, zambim cu drag gandindu-ne la Genius, adica Oana, Cezar si Ovidiu. "Macho Man", "Cioclolata" sau "Mosu'" sunt doar cateva dintre melodiile cantate de tinerii din toata tara. Noi propunem pentru top melodia "Macho Man".

Dan Balan, Radu Sirbu si Arsenie Toderas, adica O-zone, nu au avut succes numai in tara, ci si in afara sa, vanzand milioane de albume. "Dragostea din tei" este melodia pe care pana si chinezii au incercat sa o cante si care a acumulat pe Youtube peste 12 milioane de vizualizari.

Vi se intampla cateodata sa va intrebati "Oare ce o mai face Jimmy?", despre care cantau baietii de la Non Stop?

Celelalte propuneri pentru top sunt:

Sweest Kiss - Alin.

Dl Problema - Beau, beau.

Angels - Asa-s baietii.

As XX - Inima te cheama.

Animal X - Pentru ea.

Sing Sing BB - Asculta-mi inima.

Body and Soul - Baietii stiu ce vor.

t-Short - Noapte de vis.

Hi-q - Gasca mea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#top melodii anii 90, #top melodii anii 2000, #hituri romanesti anii 90 , #top muzica romaneasca