Alexandra&Alec, dragoste si muzica - Interviu

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 17:00
2516 citiri
Alexandra&Alec, dragoste si muzica - Interviu
Foto: .alexandra-alec.ro

Alexandra Ivan, membra a trupei Alexandra&Alec si compozitoarea versurilor melodiei "Change", cantata de Hotel FM, care va reprezenta Romania la Eurovision, vorbeste intr-un interviu acordat Ziare.com despre noul videoclip al trupei, "In noapte", dar si despre scandalul sexual in care a fost implicat David Bryan.

In cadrul aceluiasi interviu, Alexandra discuta si despre sansele lor de afirmare intr-o lume in care saptamanal apar formatii si artisti noi, mentionand ca sunt constienti de faptul ca talentul reprezinta doar "scanteia" si ca este nevoie de multa munca, rabdare si disciplina pentru a avea succes.

Alexandra si Alec sunt logoditi, iar cantareata vede in acest lucru un avantaj, adaugand ca se completeaza perfect unul pe celalalt si ca nici nu iau in calcul o eventuala despartire.

Ce sanse de afirmare credeti ca aveti intr-o lume in care saptamanal apar formatii noi?

Credem in sansele noastre si am inteles de multa vreme ca talentul nu e suficient, e doar o "scanteie". Pentru a te face observat si ascultat e nevoie si de multa munca, rabdare, disciplina. Nu ne e teama de concurenta, ci chiar ne bucuram atunci cand vedem colegi pe aceeasi lungime de unda cu noi reusind. Pe aceeasi lungime de unda inseamna, desigur, trupe de live cu repertoriu propriu care urmaresc sa obtina o cariera si nu un hit de-o vara. Noi asta ne dorim si credem ca avem toate sansele, mai ales acum ca facem parte din familia RBA si beneficiem de sprijinul managerului nostru Radu Baron si al unei echipe de profesionisti.

Alexandra, stim ca il cunosti pe Gabriel Baruta de foarte mult timp si va intelegeti bine. De ce nu ati format impreuna o trupa?

Ne stim de mai mult de zece ani, intr-adevar, si am lucrat la foarte multe piese impreuna, dar trebuie sa recunosc ca nu ne-am gandit niciodata la o trupa impreuna. Eu m-am mutat in Bucuresti acum sapte ani si in rarele, dar pretioasele ocazii cand ne intalneam in acelasi studio, preferam sa compunem decat sa repetam. Nu cred ca ar fi tinut povestea cu trupa. In plus, dintotdeauna am avut o fascinatie pentru chitaristi.

Ai compus versurile pentru piesa "Change" alaturi de Gabriel Baruta. Ne poti spune povestea piesei?

Dupa participarea la Selectia Nationala Eurovision din 2010 cu piesa "Come As One" (cu care am luat atunci locul 4), lucrurile au ramas in suspensie. Ne-am apucat de lucru la piesele Alexandra & Alec, Gabi si-a pregatit mutarea studioului in Bucuresti, insa aveam in vedere ca la un moment dat ar trebui sa scriem si ceva pentru Eurovision. Cu vreo patru zile inainte de incheierea perioadei de preselectie, Gabriel a venit sa-mi cante o prima varianta a piesei "Change" la pian si sa-mi ceara versurile (ideea cu "I can't change the world alone..." plutea in aer deja, o fredona fara sa-si dea seama in timp ce canta la clape).

El se grabea sa plece inapoi la Oradea, dar chiar inainte sa iasa pe usa l-am intrebat despre ce ar dori sa fie vorba in piesa. Mi-a raspuns relaxat "ai timp sa te gandesti" - si atunci am stiut exact - "think you've got the time to figure it out...". Pana a ajuns inapoi la Oradea i-am trimis si textul, iar David Bryan s-a indragostit si el la prima auditie de piesa si... asta a fost.

Credeti ca faptul ca finala Eurovision a avut loc in noaptea de Revelion si multi artisti romani au renuntat la aceasta preselectie in favoarea unor concerte bine platite a reprezentat un avantaj pentru baietii de la Hotel FM?

Nu stim in ce masura a contat asta, pana la urma Directia 5 au venit sa-si cante piesa la TVR imediat dupa ce terminasera un concert, deci au impacat cu succes cele doua evenimente. Noi credem ca daca iti doresti ceva cu adevarat nu se poate sa nu gasesti o solutie. Iata ca baietii de la Hotel FM au reusit sa fie la locul potrivit cu piesa potrivita in noaptea dintre ani - si au avut si avantajul unei prestatii live impecabile.

Cum priviti scandalul sexual in care este implicat David Bryan? Poate fi interpretat ca o modalitate de promovare sau credeti ca imaginea Romaniei va fi afectata de acest evenimente?

Privim intreaga poveste ca pe ceva total irelevant pentru talentul lui David, cariera trupei Hotel FM sau participarea Romaniei la Eurovision. Oricum, situatia tensionata in media n-a tinut mai mult de trei zile si nici nu le-a rapit baietilor prea mult timp din repetitii, deci e in regula.

Credeti ca faptul ca David nu este roman este un avantaj pentru Hotel Fm?

Se zicem ca da, pentru ca muzica e universala. Ca fapt divers, am inteles ca telespectatorii din Marea Britanie nici macar nu vor putea vota in semifinala in care concureaza Hotel FM. Parerea noastra e insa ca nu se pot face pronosticuri bazate pe nationalitati sau pe tot felul de conjuncturi - pana la urma, ceea ce conteaza este piesa. Eurovisionul e totusi un concurs de compozitie.

Ati colaborat cu Marius Nedelcu, fostul membru al trupei Akcent. Cu ce alte trupe sau artisti romani va doriti sa colaborati?

Am colaborat cu Marius si cativa instrumentisti foarte talentati (Dragos Leca si Rafael Olivera Sanchez) in 2009 pentru un concert unplugged. Am imbinat piesele noastre cu ale lui intr-un show cu orchestratii minimaliste si feeling maxim - a fost o experienta frumoasa. Cat despre alte colaborari, avem in plan sa lucram cu Rock Filarmonica, cu David Bryan am inregistra in orice clipa un duet, cu Gabriel Baruta vom petrece destul timp in studio dupa Eurovision (el va realiza orchestratiile pentru piesele compuse de noi), avem si un cantec cu NMC... si sa mai vedem ce se iveste.

Sa vorbim putin despre videoclipul vostru. Unde ati filmat si care este subiectul sau?

Am filmat videoclipul "In Noapte" in Bucuresti, sub bagheta regizorala a lui Alex Ranta. Locatiile alese au fost un studio foto (pe care l-am umplut cu un kilogram de puf) si strazile Centrului Vechi. Este un videoclip de stare si nu neaparat de imagine, care inspira multa gingasie si iubire cu fiecare cadru. Ne-am dorit un clip ca o oglinda, care sa reflecte cat mai curat dragostea noastra pentru muzica si dragostea pe care ne-o purtam unul celuilalt. Am lucrat cu o echipa extraordinara si timp de trei zile si trei nopti am trait o poveste pufoasa (la propriu!).

Videoclipul "In Noapte" va avea premiera TV in cadrul emisiunii "Neata cu Razvan si Dani" in dimineata de 28 februarie - va invitam sa ne urmariti atunci, promitem sa va umplem dimineata de puf.

In afara faptului ca formati o trupa, voi doi sunteti logoditi. Cum imbinati viata personala cu cea profesionala? Credeti ca este un avantaj faptul ca sunteti un cuplu?

O imbinam foarte bine! In timp ce alte cupluri se plang ca nu reusesc sa-si faca timp pentru dragoste, noi suntem impreuna si acasa si la concerte si in studio. E exact asa cum trebuie sa fie, din punctul nostru de vedere, ne place ca nu apucam sa ni se faca dor. Cel mai mult am rezistat 24 de ore unul fara celalalt. Faptul ca ne iubim e un avantaj pentru ca ne completam si ne sustinem reciproc in situatiile dificile, ne inveselim si ne purtam de grija reciproc. Ca sa nu mai spunem de faptul ca ne si inspiram unul pe celalalt.

In cazul in care va despartiti credeti ca formatia va rezista?

Cum am putea sa plecam unul de langa celalalt cand am gasit armonia perfecta?!

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Alexandra Alec, #Alexandra Ivan Eurovision , #trupa