Cu Bere Gratis despre imagine si cel mai frumos compliment primit de la fani - Interviu

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 08:13
3856 citiri
Cu Bere Gratis despre imagine si cel mai frumos compliment primit de la fani - Interviu

Ne canta de 15 ani si muzica lor nu s-a demodat din simplul motiv ca versurile sunt venite din suflet si se adreseaza oamenilor cu suflet. E vorba de baietii de la Bere Gratis, in fapt niste oameni in toata firea, dar a caror muzica e pentru cei fara varsta.

Au pornit la drum, acum exact 15 ani si 12 zile, cu multa naivitate, cu credinta ca intreaga lume li se va asterne la picioare, dupa cum marturisesc. Niciunul dintre Mihai "Mita" Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape), Marian "Piticu" Saracu (tobe), Marius "Neuro" Bob (chitara) si Radu Vastag (bass) nu e dezamagit peste ani.

Se lauda ca dupa 15 ani inca mai au idealuri, iar deviza care ii mana e "Eu nu am sa te las, sa nu ma lasi nici tu". Iar partea lor de promisiune e tinuta, Bere Gratis urmand sa inceapa un turneu prin tara.

Membrii trupei au acceptat sa se autoportretizeze pentru Ziare.com, dezvaluind o parte care nu e intotdeauna accesibila publicului.

Cum va umpleti timpul in masina, catre locatiile concertelor?

Batem tara-n lung si-n lat, asadar ne petrecem destul de mult timp in masina. Incercam sa ni-l facem cat mai frumos. Ne uitam la filme, ascultam muzica, cantam la chitara, dormim, punem tara la cale, raspundem la mesajele din partea prietenilor nostri de pe pagina de Facebook Bere Gratis Oficial.

Intrebarile voastre au calatorit cu noi, in weekend, la Sinaia, Cluj si Targu Mures. Am raspuns la ele in drum spre casa, in masina.

Cum s-ar descrie fiecare membru al trupei in cateva cuvinte?

Radu (bass): aiurit si boem

Marian (tobe): mucalit, serios

Neuro (chitara): pozitiv, negativ, neutru

Robert (clape): interiorizat, linistit

Mihai (voce): sufletist

Pentru cine cantati voi?

Cantam pentru noi si pentru publicul nostru, pentru oricine se regaseste in mesajul transmis de muzica si de versurile noastre.

Exista vreo melodie de la care nu va asteptati sa aiba atat de mult succes?

Intotdeauna am avut emotii cand am lansat o piesa noua. Succesul unui cantec tine de mai multi factori, iar un hit trebuie sa treaca prin toate usile. Publicul este un element important in aceasta ecuatie, pentru ca el asculta si reasculta melodia preferata, pana cand aceasta se raspandeste, devenind astfel hit.

Avem asteptari, in mod egal, de la toate piesele noastre. Le scriem pentru noi si pentru publicul nostru, fara sa cautam vreo reteta a succesului. Daca se intampla ca ele sa devina hituri, e, asa cum am mai spus, in mare parte datorita publicului, ecoul nostru.

Spuneti-ne o tema care in 15 ani nu s-a regasit in muzica voastra si nu-si va face loc nici in urmatorii 15

Muzica si textul inseamna inspiratie. Nu stim niciodata incotro duce drumul. Nu ne-am pus vreodata bariere in acest sens si nici nu o vom face. Este o "joaca fara frontiere", cum ar spune Peter Gabriel.

De ce credeti ca ati rezistat pe piata atata vreme? Care este atuul vostru?

Am rezistat pentru ca punem mult suflet si multa pasiune in ceea ce facem. Aceasta este viata noastra si, din acest motiv, muzica si versurile au autenticitate. La fiecare concert, cu fiecare album, forta si sensibilitatea se impletesc intr-un mod aparte, iar publicul care rezoneaza cu mesajul nostru este tot timpul acolo, la punctul de intalnire.

Ce muzica ascultati (alta decat Bere Gratis)?

Ascultam aproape orice gen, de la clasica la muzica electronica.

Aveti un consilier de imagine? Cine va alege vestimentatia de scena? Este sau nu importanta pentru voi?

In contextul actual al muzicii pop, imaginea face parte din peisaj si, de multe ori, este la fel de importanta ca muzica. Au fost doua momente (Acolo sus si Live X) in care am lucrat cu oameni din domeniu si am ascultat sfaturile lor. In clipa de fata suntem ambasadori Puma. Este un brand care se leaga bine cu muzica noastra, pentru ca are versatilitate.

Care a fost cel mai frumos compliment primit vreodata de la un fan?

Mihai: Mi-a zis odata un muzician, Stefan Cigu pe numele lui: "Bai, pe tine nu te-a miruit Dumnezeu in frunte, ci in gat".

Bere Gratis: Doi fani si-au gravat pe inelele de logodna un mesaj dintr-un cantec de-ale noastre: "Eu nu am sa te las/Sa nu ma lasi nici tu".

Muzica voastra a prins si in vreo alta tara in afara Romaniei?

Nu am lansat niciodata vreun album sau o piesa in alta tara pentru a putea vorbi despre un eventual succes peste hotare.

Muzica Bere Gratis este ca...

... o viata de om, surprinsa din cand in cand de o camera de filmat.

Cat la suta din piesele voastre oglindesc viata personala?

Destul de mult, de aici si autenticitatea despre care vorbeam mai devreme. Uneori, un text intreg povesteste despre un anumit moment petrecut in viata reala. Alteori, sunt franturi de versuri, raspandite ici-colo, care au un sambure de adevar in viata de zi cu zi.

Aveti un slogan, ca trupa? Daca ar fi sa va ganditi acum la unul, care ar fi acesta?

Nu avem un slogan, dar pentru ca muzica e facuta de oameni pentru oameni, credem ca s-ar potrivi urmatorul: "Eu nu am sa te las, sa nu ma lasi nici tu".

Credeti in reincarnare? In ce animal credeti ca v-ati reintrupa fiecare?

Nu credem in reincarnare.

Unde va putem vedea in urmatoarea perioada?

Miercuri, 2 octombrie, ne reintoarcem in Garajul Europa FM, pentru un concert live in care ii vom avea drept invitati speciali pe Giulia, Shift si Ioana Anuta. Va asteptam in Garaj, sa cantam impreuna piese compuse in cei 15 ani de existenta. Ne puteti vedea live pe Music Channel si pe pagina de Facebook Europa FM.

La sfarsitul lunii octombrie, vom incepe turneul aniversar "Doua inimi - Bere Gratis 15 ani". Ne puteti fi alaturi la Brasov, pe data de 24 octombrie, apoi la Galati, pe 26; Suceava - 27; Iasi - 28; Sibiu - pe data de 1 noiembrie si la Alba Iulia, pe 2 noiembrie. Pregatim o piesa noua, pe care o vom lansa in curand, asadar, veti tot auzi de noi in perioada urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Bere Gratisn interviu, #Bere Gratis turneu, #concerte Bere Gratis , #trupa