Robin and The Backstabbers, trupa care nu ar canta despre scutere sau regina Angliei Interviu

Marti, 21 Mai 2013, ora 19:03
4307 citiri
Robin and The Backstabbers, trupa care nu ar canta despre scutere sau regina Angliei Interviu
Foto: Robin and The Backstabbers

Infiintata in 2010, Trupa Robin and The Backstabbers (RATB) s-a remarcat pentru acordurile de rock alternativ care au rasunat din instrumentele lor la festivalurile de gen din ultimii ani.

Inspirati de muzica lui Paul Simon, Bruce Springsteen, Beck, LCD Soundsystem sau The Constantines, cei sase baieti au reusit sa castige, dupa trei ani de activitate, premiile pentru cel mai bun Rock Alternativ si Artistul Anului la On Air Music Awards.

Baietii de la RATB - fara legatura cu compania de stat - niste "notorii" cu totii, au recunoscut pentru Ziare.com ca visul lor cel mare e sa faca "broadcast live din cosmos".

Cine sunteti, ce meserie are fiecare dintre voi la baza si ce v-a adus impreuna?

Robin and The Backstabbers a fost infiintata in 2010 la initiativa lui Robin, initial ca o formatie de coveruri (fara a avea vreun concert in aceasta postura), dar ne-am dat seama destul de repede ca avem mai multe de spus.

Alegerea membrilor formatiei s-a facut pe principiul cumetriei: un frate, un prieten, un coleg... Intamplator sau nu, se pare ca ne-am nimerit bine. Ne place sa credem ca meseria de baza a fiecaruia dintre noi este de muzicant.

Ce muzica asculta fiecare dintre voi si ce ritmuri inspira melodiile Robin and The Backstabbers?

Pana acum s-a scris deja atat de multa muzica incat este foarte periculos sa te lasi influentat de ce asculti. Macar la nivel subconstient aceasta te impinge intr-o directie sau alta. Cu siguranta, Paul Simon, Bruce Springsteen, Beck, LCD Soundsystem sau The Constantines ne-au sugerat fiecaruia dintre noi, la un moment dat, daca nu o directie artistica, macar o stare de spirit.

In ce moment ati simtit ca formatia capata notorietate si ca mesajul vostru capteaza interesul publicului?

Cu siguranta in toamna trecuta, odata cu lansarea primului nostru album, "Bacovia Overdrive vol.1: Stalingrad" si a clipului pentru "SPNZRTR". De altfel noi eram notorii dinainte: Vladimir o frumusete notorie, Radu un bataus notoriu, iar Robin era si el notoriu in mai multe domenii, chiar daca visul lui de a fi pe coperta revistelor de scandal nu s-a indeplinit inca.

Spuneti-ne ceva despre realizarile inregistrate de RATB pana acum

Am inceput cu premiul special la sectiunea Newcomers de al Stufstock 2010, premiul revistei VIP si nu in ultimul rand premiile pentru cel mai bun Rock Alternativ si Artistul Anului la On Air Music Awards, anul asta.

Am cantat pe scena in deschiderea si alaturi de mai multi artisti internationali, suntem mandri de campania outdoor de la lansarea albumului, campanie realizata de Griffon & Swans, cu ajutorul casei noastre de productie Elegant Musical Club/FonogramStudios.

Care este cel mai noncoformist loc in care ati cantat sau in care v-ar placea sa sa urcati pe scena?

De cantat am cantat noi in multe locuri, dar pana nu ajungem sa facem broadcast live din cosmos nu ne lasam.

Cum este publicul RATB?

Sunt niste oameni tare frumosi!

Descrieti-va muzica in zece cuvinte

Admisie. Compresie. Combustie. Evacuare. Propulsie. Zgomot si voci din motoare.

Despre ce anume nu ati canta niciodata?

Scutere si regina Marii Britanii.

In ce orase ale tarii cantati cel mai des si unde v-ati simtit cel mai bine primiti?

Cel mai des cantam in orasele mari, unde sunt centre universitare. In toate aceste locuri ne-am intoarce fara sa clipim. Au fost, desigur, si cantari de mai mica anvergura, dar unde ne-am simtit minunat.

Care a fost cel mai mare numar de fani in fata carora ati cantat? Vi s-a intamplat sa nu mai fie locuri la concertele voastre?

Am cantat in mai multe randuri la festivaluri cu mii de oameni in fata, dar daca vorbim de concertele noastre, cele mai mari au fost cele de lansare - Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi. Spre marea noastra bucurie, cam toate aceste concerte au fost sold out si le multumim inca odata oamenilor care au fost acolo.

In deschiderea carei trupe mari din strainatate v-ar placea sa cantati? Alaturi de cine v-ar mai placea sa urcati pe scena?

Alaturi de Flaming Lips, in deschidere la Tom Petty and The Heardbreakers.

Ce pregatiti pentru perioada imediat urmatoare? Dar pe termen lung?

Maine (22 mai - n.red.) filmam un videoclip pentru "Marele Zgomot", al doilea nostru single de pe albumul "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad" si ne pregatim de concertul pe care o sa il sustinem pe 30 mai in Bucuresti, la Teatrul de Vara Herastrau, unde o sa facem cea mai mare productie a noastra de pana acum.

In vara asta, o sa cantam in toata tara la mai multe festivaluri si evenimente in aer liber, iar la inceputul anului viitor, probabil prin martie, vom lansa urmatorul nostru album, "Bacovia Overdrive vol.2: Arkhangelsk".

Videoclipul piesei SPNZRTR, de pe albumul "Bacovia Overdrive Vol. 1: Stalingrad", este cel mai recent lansat de baietii de la Robin and the Backstabbers

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#interviu Robin and The Backstabbers, #interviu trupa rock RATB, #Robin Andrei Proca RATB, #Robin Andrei Proca formatie , #trupa