Ziare.com

MySpace a dat afara 90.000 de utilizatori, pentru hartuire sexuala

Joi, 05 Februarie 2009, ora 10:53

   

MySpace a dat afara 90.000 de utilizatori, pentru hartuire sexuala
Site-ul MySpace a sters conturile a 90.000 de utilizatori, pentru postarea comentarilor ofensatoare, cu tenta sexuala.

Decizia a fost luata dupa ce autoritatile din Statele Unite au cerut site-ului o lista, detaliata, cu utilizatorii care practica tehnica hartuirii sexuale, informeaza BBC.

MySpace si concurentul sau Facebook, au hotarat sa adopte o noua strategie, pentru a spori siguranta utilizatorilor tineri de pe site-uri. Stergerea celor 90.000 de conturi, de catre conducerea MySpace, reprezinta o actiune importanta, in special pentru ca oficialii site-ului se asteptau ca numarul comentarilor ofensatoare, cu tenta sexuala, sa fie mult mai mic.

Totusi, procurorul statului Connecticut, Richard Blumenthal, nu s-a aratat surprins de numarul de utilzatori "excomunicati" de MySpace, considerand ca Internet-ul ramane un spatiu deschis pentru "pradatorii sexuali". Oficialii americani le-au cerut celor de la MySpace sa protejeze clientii de aceste atacuri, incluzand doua categorii pentru utilizatori, una pentru cei sub 18 ani si cealalta pentru majori.

Nu este prima actiune de acest gen in cadrul MySpace, site-ul stergand conturile a 29.000 de utilizatori, in 2007, pentru ofense cu tenta sexuala. Pentru aceasta actiune, site-ul a fost ajutat de companie de securitate Sentinel, care a detectat conturile celor care transmit insulte cu tenta sexuala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1010 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor