Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Propunerea Partidului Conservator: ce risca toti sportivii din cauza Nadiei Comaneci

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 15:20
4095 citiri
Propunerea Partidului Conservator: ce risca toti sportivii din cauza Nadiei Comaneci

Sportivii de legenda ai Romaniei ar putea avea de suferit ca urmare a "scandalului margarina" provocat de reclama pe care Nadia Comaneci a realizat-o.

Deputatul Mircea Irimie (Partidul Conservator) a propus prin intermediului unei scrisori remise Ziare.com ca sportivii care beneficiaza de rente viagere sa aiba si anumite obligatii.

Reprezentantul Partidului Conservator considera ca Nadia Comaneci a adus un prejudiciu de imagine, motiv pentru care ar trebui sanctionata.

"Propun Ministerului Tineretului si Sportului ca renta viagera sa fie conditionata de clauze contractuale prin care sportivul sa nu se implice in campanii de promovare sau actiuni ce pot intra in contradictie cu spiritul sportiv, cu cauze de sanatate publica sau cu imaginea statului roman", se arata in scrisoarea trimisa ministrului Nicolae Banicioiu de Mircea Irimia.

Nadia Comaneci, atacata dur pentru reclama la margarina: Rusine!

In cazul in care ar incalca obligatiile stabilite printr-un posibil contract, sportivii care vor proceda precum Nadia Comaneci risca sa ramana fara renta viagera.

Nadia Comaneci este sportiva care primeste cea mai mare renta viagera din partea statului roman alaturi de o alta fosta gimnasta, Daniela Silvas. Suma se ridica la 10.207 lei lunar.

Urmatorul in acest clasament este Ivan Patzaichin, care are o renta in valoare de 9.036 de lei.

Scrisoarea trimisa de Mircea Irimia ministrului Nicolae Banicioiu:

Partidul Conservator respecta performantele deosebite obtinute de marii campioni si rolul lor in promovarea imaginii Romaniei in exterior.

Nadia Comaneci, Ivan Patzaichin sau Ilie Nastase au facut infinit mai mult pentru imaginea Romaniei decat toate campaniile de promovare clasice la un loc.

De aceea este absolut firesc ca acesti mari campioni sa primeasca de la stat o renta viagera care sa asigure o compensatie si o recunoastere a meritelor lor.

Ar fi oportuna insa si o stipulare clara a conditiilor in care marii campioni pot primi aceasta suma tot restul vietii. Mai ales in conditiile in care imaginea marilor campioni poate fi utilizata in interese private ce pot aduce deservicii atat sportivilor cat si statului roman.

Astfel, ar fi necesar ca renta viagera sa fie dublata atat de masuri contractuale cat si de o consiliere de relatii publice si marketing pentru marii campioni.

In calitate de fost sportiv de performanta, va pot spune ca este regretabil ca pe viitor sa mai apara situatii in care un mare performer, personalitate de nivel international, sa fie implicat intr-un scandal in care spiritul sportiv sa fie pus sub semnul intrebarii.

De aceea, propun Ministerului Tineretului si Sportului ca renta viagera sa fie conditionata de clauze contractuale prin care sportivul sa nu se implice in campanii de promovare sau actiuni ce pot intra in contradictie cu spiritul sportiv, cu cauze de sanatate publica sau cu imaginea statului roman.

De asemenea, o consiliere pe segmentul de marketing a marilor sportivi ar putea evita riscul unor mari scandaluri care sa aduca deservicii atat sportivilor cat si Romaniei.

In acest fel, imaginea marilor performeri ar putea ramane intacta atat pe plan intern, cat si pe plan international, ceea ce este cu adevarat important.

Nu in ultimul rand, sa luam in considerare ca renta viagera este platita de contribuabilul de rand, asa incat si interesele acestuia trebuie protejate.

Cu stima,

Mircea Irimie, deputat Partidul Conservator

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Nadia Comaneci reclama margarina, #Nadia Comaneci margarina, #renta viagera Nadia Comaneci , #stiri Nadia Comaneci