Wizz Air estimeaza 100.000 de pasageri in 2010 pentru ultimele rute catre Italia

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 16:40
817 citiri
Wizz Air estimeaza 100.000 de pasageri in 2010 pentru ultimele rute catre Italia

Compania aeriana Wizz Air estimeaza pentru 2010 un numar de 100.000 de pasageri pe ultimele noi rute lansate catre Italia, si anume Catania, Napoli si Bologna/Forli, potrivit unui comunicat de presa transmis joi de catre companie.

"Prin introducerea noilor rute spre Catania, Napoli si Bologna/Forli, Wizz Air creeaza o legatura directa intre Bucuresti si aproximativ 150.000 de romani care locuiesc in regiunile Sicilia, Campania si Emilia Romagna, precum si o conexiune pentru italienii care calatoresc spre si dinspre Romania.

In primele 12 luni de la lansare estimam ca vom transporta aproximativ 100.000 de pasageri, doar pe aceste noi rute. In total, in aceeasi perioada, preconizam ca vom atrage un numar de aproximativ 830.000 de pasageri, pe rutele dintre Romania si Italia", a declarat directorul de comunicare al Wizz Air, Natasa Kazmer.

Prima noua destinatie este Napoli si va fi disponibila incepand cu 20 septembrie. Aceasta va fi urmata pe 21 septembrie de Catania, iar o luna mai tarziu, pe 28 octombrie, va fi lansata cursa Bucuresti - Bologna/Forli.

In total, 13 rute Wizz Air vor face legatura intre Romania si un numar semnificativ de orase din Italia, acoperind aproape intreaga tara. Noile rute vor fi operate fiecare, in prima faza, de doua ori pe saptamana.

De asemenea compania a anuntat ca in perioada sarbatorilor de iarna, Wizz Air va creste frecventa zborurilor din Bucuresti spre Bologna/Forli, Catania si Napoli la trei zboruri pe saptamana.

Pentru Milano/Bergamo frecventa va creste la sapte zboruri pe saptamana. Conform unor informatii recente, incepand cu 25 octombrie, compania va creste si frecventa rutei Cluj-Napoca - Roma/Fiumiciuno, zborurile devenind zilnice.

In ultimile 12 luni Wizz Air a transportat peste sapte milioane de pasageri. Flota companiei este compusa in prezent din 26 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia. Cea de-a 11-a baza operationala a fost deschisa la Praga, pe 27 iunie 2009.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#rute Italia, #Wizz Air, #pasageri Italia , #stiri Napoli