Guvernul anunta ca amicalul cu Spania se poate juca pe National Arena

Vineri, 04 Martie 2016, ora 21:49
4401 citiri
Guvernul anunta ca amicalul cu Spania se poate juca pe National Arena
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Vasile Dincu spune ca primarul interimar al Capitalei Razvan Sava a vrut "sa fie o statuie a legalitatii" si sa arate ca "vechiul primar nu a facut ce trebuie" pentru Arena Nationala si adauga ca exista toate conditiile pentru ca meciul Romania-Spania sa aiba loc la Bucuresti, fiind numai "problema acceptului primariei".

"Vreau sa ii raspund mai complex domnului Sava. Nu am vrut sa frang asa de la inceput cariera unui tanar politician. Inainte de a comunica public am adunat trei ministere care au lucrat la o solutie alaturi de ISU, Inspectoratul de stat in constructii si reprezentanti ai Primariei Capitalei. Am lucrat la un dosar de cateva sute de pagini privind organizarea securitatii spectatorilor la meciul Romania-Spania.

Aveam toate conditiile, ne pregateam sa anuntam acest lucru, dar in ultimul moment a venit domnul primar si ne-a spus ca daca nu schimbam legea pentru ca el sa primeasca autorizatie, atunci el nu este de acord pentru ca el vrea sa respecte legea intru totul", a declarat, vineri seara, la Zalau, ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Vasile Dincu, potrivit News.ro.

Anunt oficial al primarului interimar al Capitalei: Iata cand ar putea fi redeschisa Arena Nationala

El a spus ca primarul interimar al Capitalei Razvan Sava a folosit situatia Arenei Nationale in scopuri electorale, pentru a demonstra ca "respecta legea intru totul".

Dincu a precizat ca exista toate conditiile pentru ca meciul Romania-Spania, din 27 martie, sa aiba loc la Bucuresti, pe Arena Nationala.

"El a vrut sa fie o statuie a legalitatii si sa ne arate ca vechiul primar nu a facut ceea ce trebuie pentru stadion si alte chestiuni in prag de campanie. Imi pare rau ca un tanar politician are o astfel de atitudine fata de o problema publica atat de importanta. Noi am pregatit toate documentele.

Exista in acest moment toate conditiile pentru ca meciul cu Spania sa se desfasoare la Bucuresti in 27 martie. Este numai problema acceptului primariei. Noi am incercat in acel moment sa il convingem, ne-am asumat responsabilitatea noi si inclusiv FRF, dar nu am gasit intelegere.

Vad ca acum a gasit solutia si face miscari politice, dar noi nu putem schimba legea astfel incat sa optimizam populismul politicienilor din campanie si nici nu putem sa eliminam lipsa de curaj a celor care se gandesc in primul rand la cariera si nu la oameni", a mai afirmat Vasile Dincu.

Primaria Capitalei da lovitura: Ce suma ar castiga in doua luni, dupa redeschiderea National Arena

Vicepremierul Vasile Dincu s-a aflat, vineri, alaturi de premierul Dacian Ciolos la Cluj-Napoca si la Zalau, unde s-au intalnit cu reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si cu reprezentanti ai oamenilor de afaceri din cele doua orase.

Primarul Capitalei: Arena Nationala, deschisa pana pe 21 martie

Primarul interimar al Capitalei Razvan Sava a anuntat, vineri, ca Arena Nationala ar putea fi redeschisa cel tarziu in 21 martie, daca Ministerul Dezvoltarii elibereaza agrementul, in caz contrar urmand sa fie cautate alte solutii pentru a deschide stadionul.

Edilul a spus ca laboratorul din Italia care a analizat materialul din care este facut acoperisul Arenei Nationale a transmis ca acesta este de clasa B si este compatibil cu legislatia in vigoare, insa trebuie obtinut agrementul de la Ministerul Dezvoltarii.

Sava a precizat ca a depus in 19 februarie documentatia la Ministerul Dezvoltarii si pana in 19 martie s-ar putea elibera agrementul, iar cel tarziu in 21 martie, Arena Nationala ar putea fi redeschisa.

"Ii solicit public domnului ministru Dincu sa grabeasca procedurile si sa elibereze agrementul", a mai spus Sava.

Acesta a adaugat ca daca Ministerul Dezvoltarii nu va elibera agrementul, municipalitatea va gasi o alta solutie pentru a deschide Arena Nationala, fara a preciza insa care ar putea fi alternativele.

Primarul interimar al Capitalei spunea, joi, ca materialul din care este facut acoperisul Arenei Nationale arde ca hartia si, daca ar redeschide stadionul, ar supune 55.000 de oameni la un pericol.

"Lumea nu tine cont de ce inseamna legislatie. Se spune ca acel material nu are agrement, s-au facut teste si spun ca acel material este clasa C, adica arde ca hartia. (...) Nu e vorba sa imi asum responsabilitatea. E vorba sa supun 55.000 de oameni la un pericol, lucru pe care nu o sa il fac niciodata", afirma Razvan Sava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Vasile Dincu National Arena, #Vasile Dincu amical Romania Spania, #Dincu Romania Spania National Arena, #Dincu Razvan Sava National Arena , #stiri National Arena